Projeler Canik'te Sergilendi

Canikli öğrenciler TÜBİTAK tarafından düzenlenen Bilim Yarışması kapsamında hazırladıkları projeleri, açtıkları sergide görücüye çıkardı.

Projeler Canik'te Sergilendi

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) arasında imzalanan protokol kapsamında bilim ve kültürün geliştirilmesi amacıyla okullarda yapılan bilim fuarlarından biri de Canik Fatih İmam Hatip Ortaokulu'nda açıldı. Birbirinden ilginç toplam 52 projenin görücüye çıktığı serginin açılışına Canik Belediye Başkanı Osman Genç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Melekoğlu, meclis üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

“EĞİTİMDE BÜYÜK MESAFE ALDIK”
Serginin açılışında konuşan Başkan Osman Genç, TÜBİTAK tarafından düzenlenen yarışmaya Canik'ten 4 okulun katıldığına işaret ederek, "Bu okullarımızdan biri de Fatih İmam-Hatip Ortaokulumuz. Öğrencilerimizin projeler geliştirmesi bizleri gerçekten geleceğimiz adına heyecanlandırıyor. Bu aynı zamanda Canik'te eğitim alanında aldığımız mesafeyi de ortaya koyuyor. İyi bir gelecek için ilçemizi anaokulundan üniversiteye kadar eğitim merkezi haline getirdik. İnşallah bunun meyvelerini ileriki yıllarda daha iyi alacağız" dedi.

“GENÇ, ÖĞRENCİLERİ KUTLADI”
Canik'in gelişimi ve eğitim yuvalarının kalitesini artırmaları ile birlikte öğrencilerin bakış açısının ve hayallerinin genişlediğini de ifade eden Genç, "Çocuklarımıza sağlıklı eğitim yuvaları imkanı sağlamak bizim görevimiz. Bizler onlara ne kadar iyi eğitim imkanları sağlarsak geleceğimiz de o kadar sağlam olur. Bunun bilincinde olarak eğitim bizim her zaman önceliğimiz olmuştur. Görüyorum ki öğrencilerimizle ne kadar gurur duysak azdır. Onlar geleceğimizin sağlam ellerde olduğunu bizlere bir kez daha gösterdi. Hepsini yürekten kutluyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Osman Genç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Melekoğlu ile birlikte Bilim Fuarı'nın açılışını gerçekleştirdi. Sergide yer alan projeleri tek tek inceleyen ve öğrencilerden projeler hakkında bilgi alan Başkan Genç, birbirinden ilginç proje geliştiren öğrencileri tebrik etti. Öğrenciler ise, yoğun ilgi gösterdikleri Başkan Genç ile birlikte bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kaynak: İHA