Milli Güreşçi Rıza Kayaalp Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı’yı Ziyaret Etti

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı ve Belediye Başkanı Kazım Arslan, Avrupa Güreş şampiyonluğunu 4. kez kazanan Yozgatlı Milli Güreşçi Rıza Kayaalp onuruna yemek verdi.

Milli Güreşçi Rıza Kayaalp Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı’yı Ziyaret Etti

Yozgat Belediyesi Bilal Şahin Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen yemeğe, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Metin Durgun, Yozgat Gençlik ve Spor Müdürü Oğuzhan Güneşer katıldı.

Yemek sonrası Vali Abdulkadir Yazıcı, Kayaalp’e gümüş işlemeli Türk bayrağı takdim etti.

Milli Güreşçi Rıza Kayaalp, yemek öncesi Vali Yazıcı’yı makamında ziyaret etti.

Avrupa Şampiyonluğunu doğup büyüdüğü memleketi Yozgat’a armağan ettiğini söyleyen Kayaalp, müsabakalarda rakiplerine göre boyunun kısa kaldığını ancak bunu minderde avantaja çevirdiğini anlattı. Vali Abdulkadir Yazıcı ise Rıza Kayaalp’in Yozgat’ın medarı iftiharı, gururu olduğunu belirterek, “Kayaalp ahlakıyla, edebiyle, gücü ve sporcu kişiliğiyle ilimizi en güzel şekilde temsil ediyor. Sevgili kardeşimiz ve milli gurumuzla bir araya gelmek istedik. Bizleri kırmadı. Vefa olarak kendisine ne yapsak azdır” dedi.

Kayaap’in Yozgat adına bulunmaz bir değer olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı,“İlimizdeki gençlere örnek olması sebebiyle de büyük bir değerdir. Bir araya gelerek kendisine olan muhabbetimizi, takdir duygularımızı göstermek istedik. Kendisi ilimizin Türkiye’ye ve dünyaya görünen bir yüzü oldu. İnşallah yeni başarılarıyla bunu daha da pekiştirecektir. Temennimiz özellikle de olimpiyatlarda bizleri, ilimizi ve ülkemizi en güzel manada temsil ederek altın madalyayı da ilimize getirsin” dedi.

Yazıcı, Kayaalp’e gösterdiği başarılardan dolayı hediye de takdim etti.
Kaynak: İHA