Köylere Hizmet Götürme Çevre Kültür ve Turizm Birliği Meclis Toplantısı

Gümüşhane'de, Köylere Hizmet Götürme Çevre Kültür ve Turizm Birliği Meclis Toplantısı yapıldı.

Valilik Toplantı Salonu'nda Vali Yardımcısı ve Birlik Başkanı Cahit Karatepe başkanlığında yapılan toplantıya, Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, meclis üyeleri Zülfikar Bal, Mustafa Adil Gürses ile 91 köy muhtarı katıldı.

Toplantının ilk bölümüne katılarak bir konuşma yapan Vali Mayda, 30 Mart'taki Mahalli İdareler Seçimi ile 93 köy muhtarından 44'nün değiştiğini anımsatarak, "Köylerimizdeki öncelik ve acil ihtiyaçları birlikte belirleyip bütçemize göre hareket edeceğiz. Kararları birlikte verip uygulayacağız. Ekiplerimiz köylerdeki ihtiyaçları yerinde tespit ediyor. Bizler de zaman zaman köyleri ziyaret edip vatandaşlarımızla konuşuyoruz. Mevcut parayla en fazla faydayı nasıl sağlarız diye planlama yapıyoruz. Herkes görev ve sorumluluğunu bilerek çalışırsa hizmetler başarılı olur" dedi.

Konuşmaların ardından yapılan seçimlerde birlik birinci başkan vekilliğine Ardıç Köyü Muhtarı Davut Günay, ikinci başkan vekilliğine ise Tekke Köyü Muhtarı Murat Soydaş seçildi.
Toplantı, muhtarların taleplerinin alınması sonrası 2013 yılı kesin hesabın görüşülerek karara bağlanmasıyla sona erdi.

Kaynak: AA