Kılıçdaroğlu: Reza Zarrab'ın heykelini dikmek lazım

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında partililere seslendi. Kılıçdaroğlu işadamı Reza Zarrab'ın üzerinden hükümete sert sözlerle yüklendi.

Kılıçdaroğlu: Reza Zarrab'ın heykelini dikmek lazım
Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Rıza Sarraf'ın bir televizyon kanalında yaptığı açıklamaları eleştirerek 'Reza Zarrab Türkiye'nin cari açığını tek başına kapatan adammış. Reza Zarrab'ın heykelini dikmek lazım' dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

'OYLARINIZI ALMAK İÇİN PARA DAĞITACAKLAR'


'Eğer siz bir seçime müdahale ediyorsanız, arkadan YSK seçimi iptal ediyorsa, bu seçimin güvenliği her yerde tartışılır. Burdan Yalovalılara sesleniyorum. Seçtiğiniz kişiye sahip çıkın. Oylarınızı almak için para dağıtacaklar. Ama ben Yalovalılara güveniyorum.

'1 MAYIS'IN BAYRAM HAVASINDA KUTLANDIĞINI GÖRDÜ'

2010'da Taksim'de insanlar 1 Mayıs'ı kutladı. Başbakan Erdoğan bu günün bayram havasında kutlandığını gördü. Olaylar çıkacak diye yasak gelmeye başladı. Olaylar çıkmaz. İnsanın kendi tarihine sahip çıkması kadar doğal ne olabilir. Bizim çağrımız bırakın insanlar nerede istiyorlarsa orada bayramlarını kutlasın. Siz baskı uygularsanız kavga çıkar. Herkesi bu konuda dikkatli olmaya davet ediyoruz.

'17 ARALIK'TA HÜKÜMETİN NASIL SOLDUĞUNA TANIK OLDUK'


17 Aralık'ta bir olay oldu. 17 Aralık'ta bir hükümetin nasıl solduğuna tanık olduk. Bir tarihin arka odasına bakın bir şimdiye bakın. O dönemde de yolsuzluk olmuştur ama ne Mustafa Kemal Atatürk ne İsmet İnönü bunun hesabını sormuştur. Onlar bu ülkenin her kuruşunun hesabını verdiler. Onlar kendilerini halka adadılar.

'DARBELERDEN EN ÇOK ACIYI ÇEKEN BİZİZ'

17 Aralık'tan sonra soyulan Türkiye gerçeğini gördük, rüşvetin nasıl çalıştığını gördük. Diyor ki, 17 Aralık'ta bize darbe yapıldı. Ne darbesi, hangi darbe. Darbelerden en çok acıyı çekmiş siyasi parti olarak söylüyoruz.

'KİMSE ŞUNU SÖYLEMESİN'

Şunu kimse söylemesin. Erdoğan'ın haberi yoktu bundan. bunu söyleyenin önüne 3 sayfalık MİT raporunu koyarız. 18 Nisan 2003. Devletin soyulduğunu Erdoğan'a söylüyorlar. Başbakan'ı uyarıyorlar. Bunu duyarsa millet hükümet zor durumda kalır diye. Ama bir şey yapmıyor. Önce bunu vicdanlarımızda sorgulayacağız. Bu hafta soruşturma ile ilgili görüşmeler başlayacak. Şimdi neyin yalan neyin doğru olduğu belgelerle ortaya çıkacak. Bir havuz medyası var. Bunların temel özelliği iktidar yandaşlığı yapmaktır.

'YENİ RÜŞVETİN ADI CARİ AÇIĞI KAPATMA'

Bu medya Reza Zarrab'ı kendi televizyonlarına çıkarmaya başladılar. Zarrab neymiş cari açığın yüzde 15'ini kapatan adammış. Zarrab hayırsevermiş. Reza Zarrab'ın heykelini koymak lazım. İkinci heykel İçişleri Bakanlığı önünde dikmek lazım. Böyle mükemmel adamı nasıl bulacaksınız. MAliye Bakanlığı'nın önüne heykelini dikeceksiniz birlerinin cebine para sıkıştırırken olacak. Başbakanlığın önünde de çikolata kutulu bir heykel olmalı. Reza Zarrab'ın aile fotoğrafında da önemli yeri var. Balkon konuşmasında üç kağıtçılar vardı. Zarrab eksikti o fotoğrafta. Bakanların cari açığını kapatmıştır. Yeni rüşvetin adı cari açığı kapatma. Çıkarıyorsunuz Reza Zarrab'ın Türk bayrağını arkasına fon olarak koyuyorsunuz. O alçağın arkasına Türk bayrağı koymanızın hesabını soracağız.'