Gümüşhane’de Köylere Hizmet Götürme Birliği Meclis Toplantısı Yapıldı

Gümüşhane Merkez İlçe Köylerine Hizmet Götürme, Çevre, Kültür ve Turizm Birliği meclis toplantısı yapıldı.

Gümüşhane’de Köylere Hizmet Götürme Birliği Meclis Toplantısı Yapıldı

Valilik toplantı salonunda Vali Yardımcısı ve Birlik Başkanı Cahit Karatepe başkanlığında yapılan toplantıya İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, Meclis üyeleri Zülfikar Bal, Mustafa Adil Gürses ve 93 köy muhtarından 91’i iştirak etti.

Toplantının bir bölümüne katılarak muhtarlara seslenen Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, merkez ilçede 93 köy muhtarının 44’ünün ve 3 İl Genel Meclisi üyesinin değiştiğini belirterek, tüm seçilen muhtar ve İl Genel Meclis üyelerine yeni dönemde başarı dileklerinde bulundu.

Meclis üyeleri ve muhtarların seçildikten sonra kamu görevlisi sıfatı aldıklarını hatırlatan Vali Mayda, kamuya hizmet üretmek mükellefiyetinde olan meclis üyeleri ve muhtarlara ekip çalışması başta olmak üzere bir dizi tavsiyelerde bulundu.

Devletin milletin örgütlenmiş hali, vatandaşların oluşturduğu bir düzen olduğunu kaydeden Vali Mayda, ihtiyaçların sınırsız olmasına karşın gerçek ihtiyacın önemine vurgu yaptı. Bu bağlamda köylerde ihtiyaçları sağlıklı bir şekilde değerlendirerek sonuca etkili bir şekilde ulaşacaklarını belirten Vali Mayda, “Köylerimizdeki öncelik ve reel ihtiyaçları hep birlikte belirleyip bütçemize göre hareket edeceğiz. Kararları hep birlikte verip uygulayacağız. Ekiplerimiz köylerdeki ihtiyaçları yerinde tespit ediyorlar. Bizler de zaman zaman köyleri ziyaret edip, vatandaşlarımızla konuşuyoruz. Mevcut parayla en fazla faydayı nasıl sağlarızı planlıyoruz. Herkes görev ve sorumluluğunu bilerek çalışırsa hizmetler başarılı olur.” dedi.

Vali Yardımcısı ve Birlik Başkanı Cahit Karatepe ise yeni bir dönemin başladığını belirterek, birliğin 2 yılda bir meclis toplantısını gerçekleştirip kararlarını aldığını ve bunları icra ettiğini hatırlattı ve köylere kaliteli hizmet götürmek için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da istişare ile çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan da toplantıda yaptığı konuşmada yeni dönemde muhtarların tamamına başarı dileklerinde bulunarak, köy muhtarlarından özellikle köylerindeki tesisleri koruyup kollamalarını istedi. Reel ihtiyaçlara göre yapılan planlamalar neticesinde gerçekleştirilen yatırımları yapmak kadar yaşatmanın da önemli olduğunun altını çizen Akdoğan, özellikle kitlesel sağlık problemleri ile karşılaşılmaması için içme suyu depolarının yılda en az iki kez temizlenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Yapılan konuşmaların ardından seçimlere geçilen meclis toplantısında Birlik Birinci Başkan Vekilliğine Ardıç Köyü Muhtarı Davut Günay, İkinci Başkan Vekilliğine Tekke Köyü Muhtarı Murat Soydaş seçildi.

Gizli oyla yapılan Birlik Encümenine iki muhtar ve iki İl Genel Meclis üyesi seçimlerinde ise muhtarlar arasında Şephane köyü muhtarı Mustafa Gürbüz ile Olucak köyü muhtarı Reşit Ayaz, İl Genel Meclis üyelerinden ise Şerif Bayraktar ile Zülfikar Bal seçildi.

Muhtarların taleplerinin alınmasının ardından 2013 yılı kesin hesabın görüşülerek karara bağlanmasıyla toplantı sona erdi.

Toplantının ardından Birlik tarafından Vali Dr. Yusuf Mayda’nın ve eski İl Genel Meclis üyeleri Naim Ağaç, Muammer Taş’ın da katılımı ile Halk Eğitimi Merkezi Salonunda tüm köy muhtarlarına yemek verildi.

Kaynak: İHA