Emet’in İlk Bayan Kaymakamı Küçük Şeyma Oldu

Tüm yurtta olduğu gibi Kütahya’nın Emet ilçesinde de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı kutlamaları nedeniyle makamlar çocuklara devredildi.

Emet’in İlk Bayan Kaymakamı Küçük Şeyma Oldu

Bu yıl kutlamalar çerçevesinde, Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu 6. Sınıf öğrencisi Şeyma Gümüşay, Emet Kaymakamı Gazi Kaya’nın koltuğunu kısa süreliğine devraldı. Emet ilçesinin ilk kadın kaymakamı da olan minik Şeyma, koltuğu oturur oturmaz ilk olarak, Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca’yı telefonla aradı ve ilçeye bir kültür merkezi yapılmasını ve ilçede bulunan çocuk oyun parklarının çevre düzenlemesinin yapılmasını istedi.

Bu telefon görüşmesinden sonra kısa bir konuşma yapan Emet Kaymakamı Şeyma Gümüşay; "Bugün sadece bu ülke çocuklarının değil tüm dünya çocuklarının bayramıdır. Bu dünya çocuklarına armağan edilen bayramın ev sahibi ülkenin çocuğu olmaktan gurur duyuyorum, tüm dünya çocuklarının bayramı kutlu olsun" dedi.

Yapılan etkinlik sonunda, Emet Kaymakamı A. Gazi Kaya, Emet Milli Eğitim Müdürü Şamil Akovalı ve Yunus Emre İmam Hatip Okulu 6. Sınıf öğrencisi Şeyma Gümüşay hatıra fotoğrafı çektirdiler. Kaymakam A. Gazi Kaya, günün anlam ve önemi adına küçük kaymakama bir hediye paketi verdi.
Kaynak: İHA