Devlet Bahçeli'den sert sözler

MHP lideri Bahçeli, 12. Cumhurbaşkanının Erdoğan olmayacağını belirterek "Türk milletinin birliğine nefret duyan hastalıklı bir ruhtan cumhurbaşkanı nasıl çıkacaktır?" dedi. Bahçeli'nin hedefinde Reza Zarrab da vardı.

Devlet Bahçeli'den sert sözler
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. MHP Lideri'nin gündeminde cumhurbaşkanlığı seçimi vardı.

Bahçeli, ""12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmayacaktır. Devleti yıllardır zehirlemiş birisinden cumhurbaşkanı nasıl olacaktır. Türk milletinin birliğine nefret duyan hastalıklı bir ruhtan cumhurbaşkanı nasıl çıkacaktır?" dedi. Zamanı geldiğinde kendi cumhurbaşkanı adaylarını açıklayacaklarını da söyleyen Bahçeli, ''Recep Tayyip Erdoğan'dan eşbaşkan olur ve olmuştur, belediye başkanı olur ve olmuştur, maalesef ki Başbakan da olur ve olmuştur, ne var ki Cumhurbaşkanı olmaz, olmamalıdır'' ifadesini kullandı. Bahçeli , sözlerinin sonunda ise Reza Zarrab'dan "fırıldak" diye söz etti.

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkan satırbaşları şöyle:

''Türkiye'de sanki cumhurbaşkanı değil AKP'ye genel başkan seçilecektir. Sanki önümüzdeki 10 Ağustos'ta AKP Genel Kurulu toplanacaktır. Sanki karar verilmiş netice belli olmuştur. Yani 110 gün sonra yasal bir zorunluluk yerine getirilecektir. AKP cumhurbaşkanlığını tek eline almış neredeyse kimseye yar etmem demeye getirmiştir. Demokrasilerde hiçbir seçimin sonucu baştan belli değildir. Buna Türk milleti karar verecektir.

Önce Gül mü Erdoğan mı tartışmaları gündemi aşırı derece oyalamıştır. Şu sıralar sayın Gül sürpriz üzerine sürpriz yaşamıştır. İtiraf etmese de aldatılmışlığını sızısını yaşamaktadır. Anlaşılan Başbakan Erdoğan cumhurbaşkanı adaylığını çok hevesli ve isteklidir. Ne var ki kardeşim dediği sayın Gül'ü de yandaş kalemler marifetiyle alttan alta rencide etmeye ve karalamaya başlamıştır. Sayın Gül'e AKP kaynaklı etkili bir blokaj yapıldığı görülmektedir.

Cumhurbaşkanına AKP'nin karanlık odaları değil, Türk milleti karar verecektir. 12. Cumhurbaşkanı'nın kim olduğuna dair son sözü, AKP'nin Başkanlık Divanı, MYK'sı, milletvekilleri veya bir başka organı değil, aziz milletimiz söyleyecektir.

12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmayacaktır. Devleti yıllardır zehirlemiş birisinden cumhurbaşkanı nasıl olacaktır. Türk milletinin birliğine nefret duyan hastalıklı bir ruhtan cumhurbaşkanı nasıl çıkacaktır? Kanundan kaçan 12 yıldır anayasa suçu işleyen devlet organlarını çatıştıran birisinden cumhurbaşkanı olması nasıl beklenecektir. 12. Cumhurbaşkanlığına pırıl pırıl bir isim herkesin aradığım budur diyebileceği değerli bir arkadaşımız aday olacaktır.

17 ve 25 Aralık 2013'te yakın zamanın en büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonu yapılmıştır. Cari açığın yüzde 15'ini tek başına kapattığını hiçbir yanlış işinin olmadığını söyleyen İranlı şarlatan gazete ve ekrana çıkmadan önce Kısıklı'da Başbakan nezaretin bir prova yapmış mıdır, birlikte selfie pozu vermiş midir? Başbakan bunu Ekonomi Bakanlığına atamalı ya da Merkez Bankası'nın başına geçirmeli. Bunlarda kesmiyorsa Maliye'yi buna bağlamalıdır. Veya AKP'nin önüne anıtını dikmelidir.

Ekonomik verilere bakacak olursak yalan yanlış bilgiler veren bu İranlı'nın milletimizibn huzuruna çıkarılması felakettir. 74 günde cezaevinden çıkan Başbakan'ı ve hükümetini yakarım sizi diyerek tehdit ettiği anlaşılan bu fırıldak neredeyse yummuş yusuf olmuştur.