Cezaevi Önündeki Cinayetin Davası

Samsun'da namus meselesi yüzünden cezaevi ziyareti sırasında amcasının oğlunu tüfekle vurarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan şahsın yargılanmasına devam edildi.

Cezaevi Önündeki Cinayetin Davası

Olay, Canik ilçesi Yeni Mahalle'de bulunan Samsun Kapalı Cezaevi önünde 25 Ekim 2013 tarihinde meydana gelmişti. Edinilen bilgiye göre, Yılmaz Şahin (39), cezaevinde hırsızlık suçundan tutuklu bulunan gelinini ziyarete gitti. Evli 5 çocuk babası İbrahim G. (38), takip ettiği Yılmaz Şahin'e otomatik tüfekle 3 el ateş etti. Boynundan ve göğsünden yaralanan Şahin, olduğu yere yığılıp kaldı. Ambulansla özel bir hastaneye kaldırılan Yılmaz Şahin, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Silahlı saldırgan olay yerinden elinde otomatik tüfekle kaçarken, kısa süre içinde polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı ve tutuklandı.

İbrahim G. hakkında Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "tasarlayarak adam öldürmek" suçundan dava açıldı. Bugün görülen davanın üçüncü duruşmasında İbrahim G.'nin kızı 16 yaşındaki kızım Y.G., duruşmada tanık olarak ifade verdi. Olay günü babasıyla birlikte cezaevindeki annesini ziyarete giden Y.G., "Cezaevi önünde babamın amcasının oğlunu öldürmesiyle ilgili benim bir bilgim yok. Meryem Uğraş benim annem olur. Bir gün tarihini hatırlamıyorum ama annem cezaevindeyken ben tek başıma onu ziyarete gittim. Cezaevinde görüş yerinde ben annem ile görüşürken ölen Yılmaz Şahin yanıma geldi ve Hülya Ş.'nin benimle görüşmek istediğini söyledi.

Ben Hülya Ş.'nin yanına gidince benim oturduğum yere Yılmaz Şahin oturdu ve annemle konuşmaya başladı.

Ben Hülya Ş. ile konuşup annemin yanına döndüğümde annem ağlıyordu. Neden ağladığını annem bana söylemedi. Ancak daha sonra babam cezaevinde ne olduğunu sorduğunda ben olanları babama anlattım. Yılmaz Şahin babama 'Sen eşinle görüşemiyorsun ancak ben görüştüm’ demiş. Bunun üzerine babam bana olayı sordu" dedi.

Duruşma tanıkların dinlenmesi için ertelenirken, Y.G. duruşma çıkışı adliye koridorunda uzun süre gözyaşı döktü.
Kaynak: İHA