Başbakan Erdoğan: 1 Mayıs'ta resmi ulaşım araçlarını ücretsiz de yaparız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin Meclis'teki grup toplantısında 1 Mayıs'la ilgili son noktayı koydu. Taksim ısrarına iyi niyetle bakamayacaklarını söyleyen Erdoğan, "1 Mayıs günü resmi ulaşım araçlarını ücretsiz de yaparız" dedi.

Başbakan Erdoğan: 1 Mayıs'ta resmi ulaşım araçlarını ücretsiz de yaparız
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin Meclis'teki grup toplantısında 1 Mayıs'la ilgili son noktayı koydu. Taksim ısrarına iyi niyetle bakamayacaklarını söyleyen Erdoğan, '1 Mayıs günü resmi ulaşım araçlarını ücretsiz de yaparız' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu..

İşte Başbakan'ın konuşmasından önemli satır başları;

Avrasya Projesi ile şuanda 100 dakikada alınan yol 15 dakikada alınacaktır. İçeride ya da dışarıda ekonomiyi durduralım çağrıları yapıldı. Kriz görüntü oluşturmalarına rağmen, ihanet girişimlerine rağmen ekonomimiz dimdik ayakta kaldı.

30 Mart seçimleri demokrasi dış politika ve çözüm süreci olduğu kadar Türkiye ekonomi için de milat özelliğini taşıyor. Ekonomi önünde hiçbir engel yoktur. Gezi olayların 17-25 Aralık darbe girişimlerinde başarısız olan çevrelerin inatla huzuru bozma girişimlerinde bulunduklarını görüyoruz. O belli aktörlerin çaba sarf etiklerini görüyoruz. Mayıs ve Haziran ayları yaklaşırken cam çerçeve kırmak, sokaktaki insanı rahatsız etmek gayesinde birileri gerilim siyaseti üretiyorlar. Bunlar 30 Mart'ta milletten gerekli cevabı aldılar.

'EMEKÇİ ÖRGÜTLERİ DEMOKRATİK KÜLTÜRÜ ÖĞRENMELİDİR
'

Sokaklara şiddet görüntüsünün egemen olmasına izin vermedik ve vermeyeceğiz Şımarık ruh hali son bulmalıdır. Bazı sivil toplum örgütleri, emekçi örgütleri, demokratik mücadele, gösteri kültürünü öğrenmelidir. Başkalarının özgürlük alanına müdahale etmedikten sonra herkes dilediğini yapar. Ancak başkalarıdır alanına müdahale ediyorsa orada emniyet güçleri ve hukuk devreye girer ve gerekeni yapar.

'1 MAYIS'A HAK ETTİĞİ DEĞERİ BİZ VERDİK'

Biz Ergenekon terör örgütü ile mücadele ederken CHP ve yandaşları Ergenekon'un avukatlığını yapıyordu.Birileri inatla statükoyu savundular. 1 Mayıs'ın 124 yıllık geçmişi var. 1 Mayıs'a hak ettiği değeri biz verdik. CHP mi, aşırı uçlar mı, MHP mi verdi? Hayır. 2008 yılında 1 Mayıs'ı biz tatil ilan ettik. 12 yılda işçilerimiz, emekçilerimiz, sendikalarımız için tarihi nitelikteki düzenlemeleri biz yaptık. Net asgari ücret yüzde 359 arttı bizden önce bu geri gidiyordu. Her zaman emeğin emekçinin yanında duran iktidar biz olduk. Biz emekçinin kazanımlarını nasıl arttırırız diye düşünürken birilerinin kardeşlere kastetmesini kabullenemeyiz. Emek gününü kutluyoum diyerek sokaktaki insana, esnafa zarar verilmesini sineye çekmeyiz.

'TÜM STK'LARA, SENDİKALARA SESLENİYORUM...'

Tüm sendikalara , STK'lara sesleniyorum ülkemizde miting yapılacak alanlar bellidir. İstanbul'da mitin yapılacak yerler bellidir. 1 Mayıs'ı kutlamak isteyen yasaların izin verdiği yerde yapar Şuan itibari ile Yenikapı, burası Taksim'den çok çok büyük. Burası ufak geliyor diyorsan Maltepe'de de miting yapabilirsin. Bu sene son olarak Kadıköy miting alanı olarak müsaade edildi.

'KADIKÖY BU SENE SON'

Bundan sonra Kadıköy'de de miting yapılmayacak. Bir bayram günü cefa günü olamaz. Barışı kutlayalım diyorsak bunu festival havasında buyurun Yenikapı, Maltepe diyoruz.Toplantıda arkadaşlarımızla konuştuk. Küçük alanlar da oluşturalım. Bu alanlar büyük gelenler orada da miting yapabilsin.

'TAKSİM'DEN ÜMİDİNİZİ KESİN'


Taksim'den ümidinizi kesin buyurun Yenikapı orası değil Maltepe. Ama burada devletle gerilime lütfen girmeyin. Halkımızın huzurunu esnafın huzurunu kaçırmayın. Bu barış günün çatışmaya dönüştüreyim, terörize etmeyim. Biz bu konuda bir defa ilan ettiğimiz yerler dışında herkesle görüşme yapılır. Mülki amir size yer olarak size Yenikapı'yı Maltepe'yi gösterdi. İlla burada yapacağım dersen bu çatışmaya hazırım anlamına gelir buna asla müsaade etmeyiz. Herkes yapacağı her işi hukuk içersinde sürdürmeye mecburdur. Kanun benim dersen kusura bakma kanun sen değilsin. Biz nasıl mitingimizi bize verilen yerde yaptıysak bende STK'yım. Belki önümüzdeki yıl Maltepe'de yapacağız. Taksim ısrarınıza biz hiç kimse kusura bakmasın iyi niyetle bakmayız.

'LAFA BAK'

Sendika başkanı burası kutsalımızdır diyor. Lafa bak. Orada belli kabir ziyareti yapacaksan, ya da anıtı ziyaret edeceksen gidersiniz çelenk koyarsınız Taksim'den Yenikapı'ya metro ile geçersiniz.

'RESMİ ARAÇLARIMIZI DA ÜCRETSİZ YAPARIZ'

O gün İstanbul'da resmi taşıma araçlarımızı ücretsiz de yaparız. Daha ne yapalım. Tüm imkanları hazırlıyoruz o yok illa burada yapacağım diyor. Millet sabırla sokaklardaki şımarıklığı izliyor. Millet sandıkta mesajını net olarak vermiştir.

23 Nisan'ın ülkemiz ve dünya çocukları için hayırlara vesile olmasını diliyorum. 23 Nisan 1920'de yeni Türkiye inşa ediliyordu. Mevcut halk ile millet tasavvuru ile medeniyetin üzerine inşa ediliyordu. 23 Nisan 1920 sonrası Müslüman unsurlar tek millet olarak görülmüş azınlıklar da fert olarak kabul edilmiştir. Kürtlerin yeni Türkiye'de olmaması için dışarıdan tahrikler yapıldı. Türkiler ve Kürler gibi Lazlar, Arnavutlar, Gürcüler... tüm etnik gruplar var oldular. İlk Meclis kimsenin kimseye üstünlük taslamadığı Meclis'ti. İlk Meclis böyle hoşgörünün üzerine bina edilmeseydi Kurtuluş Savaşı yapılamaz zafer kazanılamazdı.

Kendi geçmişini inkar edenler var. Görmek istemiyorlar. bizim Suriye'ye uzanan elimizi inkar edenler var. Tunus'a, Mısır'a uzanan elimizi görmek istemeyenler var.

'YARGI BELASI DEMEK Kİ HER ÜLKEDE VAR'


CHP geçmişi itibari ile darbeci. Mısır'da Sisi'nin yanında oldu. Biz bunlara sessiz kalabilir miyiz? Esma'lar öldürülecek, 529 idam ilan edilecek. Dünyanın sesi çıkıyor mu? 529 idam karar. Efendim onaylanmadı, şöyle ya da böyle. Bir kısım yargı belası demek ki her ülkede var. Avrupa Birliği'nde idam yasak ama Avrupa Birliği'nden ses çıktığını görmüyoruz. Bizim ciğerimiz yanıyor imanımız bunu gerektiriyor. Hadi sesinizi yükseltenize. Tüm bunlara rağmen zalimler içn yaşasın cehennem.

23 Nisan şudur. Elinde silahı olanın elinde silahı olmaya üstünşüğü yoktur, elinde parası olanın elinde parası olmayana üstünlüğü yoktur, Sünninin Alevliye, şehirlinin köylüye üstünlüğü yoktur. Hiçbir zümrenin diğer zümre üzerinde üstünlüğü yoktur. Oy sandığı önünde herkes eşittir. Dağdaki çobanda, profesörde aynı söz söylemeye sahiptir. Yeni Türkiye çarpık gidişin son bulduğu Türkiye'dir. Şahsen öyle bir hayalim var ki bunun gerçekleşmesini arzu ediyorum. 77 milyonun her ferdinin bu ülkenin asıl sahibi olarak hiseetmesini dimdik ayakta durmasını hayal ediyorum.

CUMHURBAŞKANLIĞI ÇANTADA KEKLİK DEĞİL

Türkiye'de cumhurbaşkanlığı seçimler Türkiye'de bedel ödeten süreç olmaktan çıkacaktır dedik ve çıkarttık. Ak Parti olarak 10 Ağustos'taki cumhurbaşkanlığı seçimi için istişarelerimiz devam ediyor. Cumhurbaşkanımızla da bu konuyu ele alıp değerlendirmelerimizi yapacağız.

MHP'nin genel başkanı bu konuya iki kişi karar veremez diyor. Sen mi vereceksin karar ya. Bu kadar siyasetin acemisi, çırak. Bu işlerden anlamıyor.Nihayi kararı millet verecektir. Cumhurbaşkanlığı çantada keklik değil. Nihayi kararı millet verecek. Nedir bu telaşınız? Öbür tarafta CHP'nin genel müdürü. Tek ceketle yola çıktı şuanda binlerce dava açıyor. Sen bunun harç ücreti nereden buluyorsun. Tek ceketi vardı. Şimdi ceketsiz kaldı harelde.

Her şey ortadadır. Hala utanmadan yazdıkları ortadadır. Neyi yazıyorsun.. Utanmadan sıkılmadan kapmışsınız köşelerinizde yazıyorsunuz. Sizin adalet anlayışınız bu mu? İnsanların mahremine girdiniz sizin din allayışınız bu mu? Şuanda istikameti kaybolmuş ve istikameti kaybetmiş takım elinden geldiğinde son çırpınışları oynuyor. Biz gereğini neyse yapacağız. Siz milletin vekilisiniz. Bunların elinde şantaj kasetleri var. Bu devletin en tepesinden en aşağısına kaset. Cumhurbaşkanının da şantaj kaseti vardı. Benimle ilgili de Genelkurmay Başkanın da. Benimle ilgili varsa açıklayın diyorum açıklamazsanız namertsiniz. Şahsımla alakalı aradıklarını bulamadılar. Bunlar da o şeref yok. Düşman bile bu şerefsizliği yapmaz. Bunlar bunu yaptılar. Bizim bu noktada aldığımız terbiye başkadır.Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin de sonrası sürecinin de kayıp zaman olmaması için çalışacağız.