Adana'da 'Borsa Kampüsü' Kurulacak

Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Muammer Çalışkan, yaklaşık 20 milyon liralık yatırımla kurulacak "Borsa Kampüsü"nün temelinin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katılımıyla perşembe günü atılacağını bildirdi.

Çalışkan, yazılı açıklamasında, Cumhurbaşkanı Gül'ün, ATB'nin kuruluşunun 100'üncü yılı etkinlikleri kapsamında kente gelerek Borsa Kampüsü temel atma törenine katılacağını belirtti.

Kampüsün Çukurova'nın tarımsal ürünlerinin gerçek değerinde alım ve satımının yapılacağı bir tesis olacağını ifade eden Çalışkan, şunları kaydetti:
"Yaklaşık 20 milyon liralık yatırımla kurulacak Borsa Kampüsü'nün temeli Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katılımıyla perşembe günü atılacak. Kampüste, 6 bin metrekarelik kapalı alan, 150 kişilik alım satım salonu, laboratuvar ve idari hizmetler binası, garaj, sosyal donatılar ve başlangıçta 100 bin ton kapasiteli depolar olacak. 18 ayda tamamlamayı planladığımız kampüsün hizmete girmesiyle tarımın başkenti olan Adana'nın tarımsal ticarette en önde olacağına inanıyoruz. 71 dönümlük araziye projelendirilen Borsa Kampüsü'nde, yılda ortalama 5,5 milyon ton tarımsal ve hayvansal ürünün alım ve satımı gerçekleşecek. Adana'yı, ülkemizin ticaret merkezi haline getirecek kampüse ilk harcı Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül atacak."
Kaynak: AA