Sgk'dan Öğrencilere Seminer

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Havza Müdürlüğü tarafından, Havza Ticaret ve Anadolu Ticaret Lisesi'nde öğrencilere "Sosyal Güvenlik Kurumunun Tanıtımı" konulu seminer verildi.

Seminere SGK İlçe Müdürü Mehmet Refik Gerçek, SGK personeli, okul idarecileri, öğretmenler ile 11 ve 12. sınıf öğrenciler katıldı.

SGK İlçe Müdürü Gerçek, sosyal güvenlik kavramının önemine işaret ederek, "Sigortalılık bilinci, sigortasız çalışmanın doğuracağı sonuçlar, genel sağlık sigortası, işsizlik sigortası, iş kazası ve meslek hastalığı gibi konuların ele alındığı seminere öğrencilerin gösterdiği ilgi bizi memnun etti. Sosyal güvenlik bilincine sahip, kendilerinin ve ailelerinin hak ve yükümlülükleri ile ilgili bilgilenen gençlerimizle yarınlara güvenle bakıyoruz" dedi.

Seminerde öğrencilere sosyal güvenliğin tanımı, gerekliliği, Sosyal Güvenlik Kurumunun işleri ve yetki alanları ile yaptığı çalışmalar hakkında slayt gösterimi eşliğinde bilgiler verildi.

Öğrencilere yönelik seminerlere devam edeceklerini söyleyen Gerçek, "Amacımız yeni yetişen nesillerimize sosyal güvenliğin önemini anlatmak. Bu maksatla ilk, orta ve liselerimizde eğitim gören öğrencilerimize yönelik onların seviyesine uygun slayt gösterimleri ile bilgilendirme çalışmaları yapacağız" diye konuştu.

Kaynak: AA