Seydişehir'de Şap Aşısı ve Küpeleme Çalışması Başlatıldı

Seydişehir'de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hayvanlar için şap aşısı ve küpeleme çalışması başlatıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Yavuz Ünüvar, yaptığı açıklamada, şap hastalığının bulaşıcı ve ciddiye alınması gereken çok önemli bir hastalık olduğunu söyledi.

Geçen yıl 96 bin küçükbaş hayvana aşılama yapıldığını dile getiren Ünüvar, "Biz kurum olarak ilçemizin 55 mahallesinde bütün hayvan besicilerimizi aşı yaptırmaları konusunda uyarıyoruz. Bu seneki hedefimiz yüzde 100 oranlarına ulaşmak" dedi.

Muhtarlar aracılığıyla her konuda çiftçileri, hayvan besicilerini bilgilendirerek, devletin destek ve imkanlarıyla yardımcı olduklarını ifade eden Ünüvar, şunları kaydetti:
"Sağlıklı tarım ve hayvancılık yapmak için çiftçilerimizin duyarlı olması ve imkanları kullanması lazım. Bu sene başlattığımız aşı çalışmalarına yoğun ilgi var. Bugün itibariyle 22 bin 462 koyun ve keçiye brüsella, çelerme, veba aşısı, şap ve kuduz aşısı uyguladık. Müdürlüğümüze bağlı 10 personel iki grup halinde mahallelerimizde aşı yapma çalışmaları devam ediyor. İnşallah tamamına yakınını aşılayacağız. Bunun yanında yeni doğan oğlak ve kuzulara küpeleme çalışmasını yürütüyoruz. Ayrıca sürü sahiplerinin köpeklerine kuduz aşısı yapıyoruz."
Kaynak: AA