Sağlık Çalışanlarına 'Yenidoğan İşitme Taraması Uygulaması' Eğitimi

Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şubesince sağlık çalışanlarına, "Yenidoğan İşitme Taraması Uygulaması" eğitimi verildi.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, eğitim programı kapsamında 13 sağlık personeline müdürlük sosyal tesisleri eğitim salonunda teorik, ardından Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde pratik eğitim verildiği belirtildi.

İşitme kaybı ile doğan ya da doğumdan sonra işitme kaybına maruz kalan çocukların işitme kayıplarının zamanında teşhis edilmemesi halinde psikolojik ve sosyal gelişimlerinde problemler ortaya çıktığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Amaç, işitme engeli ile doğan bebeklerin erken dönemde tespit edilmesi, işitme taramalarının gerçekleştirilmesi, kesin teşhis, işitme cihazı uygulaması ve gerekli rehabilitasyon çalışmalarının yapılmasını sağlamaktır. Bu nedenle, ilimizde doğum hizmeti veren hastanelerde işitme tarama ünitelerinin yaygınlaştırılması ve yapılacak eğitimlerle işitme tarama testlerini yapacak eğitimli personel sayısının arttırılması hedeflenmektedir."

Kaynak: AA