Osman-nazmiye Taşkın Satranç Turnuvası Sona Erdi

Kavak Rıdvan Çelikel Anadolu Lisesi'nde düzenlenen "Osman-Nazmiye Taşkın Satranç Turnuvası" sona erdi.

Turnuva sonunda Rıdvan Çelikel Anadolu Lisesi Gençlik ve Spor Kulübü tarafından Rıdvan Çelikel Anadolu Lisesi Konferans Salonunda ödül töreni düzenlendi.

Törene Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, turnuvayı düzenleyen Dr. Metin Taşkın'ı temsilen eniştesi KADEF Genel Başkanı Dr. Yılmaz Karagöz ile kardeşi Müberra Karagöz, AK Parti İlçe Başkanı Üzeyir Başkaya ile turnuvada yer alan sporcular katıldı.

Belediye Başkanı Sarıcaoğlu, bölge tanıtımında bu tür etkinliklerin önemini anlattı.
İki gün süren satranç turnuvasında, yıldızlar kategorisinde, Samsun'dan Belemir Uzun birinci, Aygün Karaköse ikinci, Kaan Muhammet İren üçüncü, Belemir Uzun en iyi bayan, Sezai Akyel ise en iyi Kavaklı öğrenci oldu.
Açık kategoride, Bolu'dan Ali Bülent Özveren birinci, Samsun'dan Vedat Erkoç ikinci, Alber Kadir üçüncü, en iyi bayan ve en iyi Kavaklı öğrenci Melike Boy oldu.
Toplam 78 sporcunun açık ve yıldızlar kategorisinde yarıştığı turnuvada 14 sporcu ödül aldı. Açık kategoride birinci olan Bolu bölgesinden Ali Bülent Özveren'e 700 lira tutarındaki çeki Kulüp Başkanı Cumhur Tosun verdi. Turnuvayı düzenleyen Dr. Metin Taşkın'a verilmek üzere kulüp başkanlığınca hazırlanan plaket kendisini temsilen Karagöz çiftine takdim edildi.
Törende toplam 2 bin 500 lira ödül dağıtıldığı öğrenildi.
Kaynak: AA