Muratlı Trenyolu Sürücülere Çile Çektiriyor

Tekirdağ’ın Muratlı ilçesinde sürücüler, saat kulesinin arkasındaki tren yolu geçidinden oldukça rahatsız olduklarını dile getirdi.

Muratlı Trenyolu Sürücülere Çile Çektiriyor

Belirli periyotlarla trenlerin geçmesi nedeniyle trafiğin felç olduğundan söz eden taksici Ahmet Tunç, uzun araç kuyrukları oluştuğunu söyledi.

Tren yolu geçidinin aynı zamanda kavşakla bağlantılı olması nedeniyle kaza yaşanmasının kaçınılmaz bir hal aldığını vurgulayan Tunç, "Özellikle sabah ve akşam fabrika servis araçları ile öğrenci taşıma araçlarının yoğunluğu nedeniyle trafik kilitleniyor. Her ne kadar trafik polisleri gereken hassasiyeti gösterip yoğunluğu azaltmaya çalışsa da, akşama kadar orada durmaları mümkün olmadığından kazalar yaşanabiliyor. İstanbul trafiğini andıran görüntüler oluşması kaçınılmaz oluyor" diyerek serzenişte bulundu.

Tren sefer akışı ile birlikte araç güzergahının aynı doğrultuda olmasının şoförler ve halk tarafından huzursuzlukla karşılandığını belirten Talat Aygün ise, çevre yolu yapılmasının şart olduğunu söyleyerek, "En azından tonajlı araçların çevre yolundan geçecek olması nedeniyle trafik akışı bir nebze olsun rahatlayacaktır. Türkiye’de Tekirdağ-Muratlı, Mardin-Nusaybin ve Ankara-Polatlı olmak üzere üç yerde tren yolu ilçeyi ortadan ikiye bölüyor. Bu soruna yıllardır çözüm bekliyoruz" dedi.

Sürücüler, tren yolunda kaza geçirerek hayatını kaybeden Halil Çalık isimli öğrencinin yanı sıra, kafasına darbe alarak şans eseri kurtulan Lütfi Çelikkan'ı da anımsatarak soruna çözüm bulunması gerektiğini ifade etti

Öte yandan, 9 kilometrelik düz bir hatla ilçe dışından geçmesi mümkün olan tren yolunun beraberinde istasyonun da mahalden çıkarılması suretiyle gürültü kirliliğinin de önüne geçileceği tahmin ediliyor. Tren yolunun ilçe dışına çıkarılmasıyla şehir merkezinde bin 500 metre boyunda, 25 metre eninde boş bir alan oluşması bekleniyor.
Kaynak: İHA