Muratlı'da 'peygamberimiz, Din ve Samimiyet'Konu Program Büyük İlgi Gördü

Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde düzenlenen 'Peygamberimiz, Din ve Samimiyet' temalı program büyük katılım ile gerçekleşti.

Muratlı'da 'peygamberimiz, Din ve Samimiyet'Konu Program Büyük İlgi Gördü

Muratlı Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu'nun dayısının vefayı nedeniyle katılamadığı etkinlikte, Muratlı Müftüsü Ruşen Özkan, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. Muratlı Küçük Sanayi Sitesi Düğün Salonu'nda gerçekleşen programda, misafirlerin yüzde 90'ının bayan olması dolayısıyla alkış isteyen Ruşen Özkan, erkeklerin sınıfta kaldığını söyledi.

Ballıhoca Mahallesi İmam Hatibi Hilmi Demir'in sunduğu Kutlu Doğum'un bu yılki konusunun Hz Peygamber, din ve samimiyet olduğunu ifade eden Müftü Özkan; "Samimiyet, özellikle çok muhtaç olduğumuz bir konudur. Güzeller güzeli efendimizin samimiyetle ilgili duası şöyledir; 'Ey Rabb'imiz, ey Alemlerin Rabb'i olan Yüce Allah'ım, beni ve ailemi dünya ve ahirette sana samimiyetle bağlı olan kullarından eyle.' Dinimizde samimiyet, Kur'an ifadesiyle ihlas dediğimiz, içtenlikle gönülden hareket ederek yapılan amel, davranıştır. Güzeller güzeli efendimiz, 'Müminin niyeti, düşüncesi, samimiyeti onun amelinden, onun zihninden daha hayırlıdır' buyurarak dinimizde samimiyet yani ihlasın ne kadar önemli olduğunu ortaya koymaktadır. İyi niyetle yapılan bazı hareketler bile, o iyi niyet hürmetine ibadet yerine geçer" dedi.

Dinde kardeşlik ve samimiyetin önemini anlatan Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen ise, dinde samimiyet, kardeşlik ve dürüstlüğün ön planda olduğunu kaydetti.

Tüm katılımcılara teşekkür eden Gürlen, "Peygamberimizin yolunda, din yolunda gönül vererek buraya gelen herkesi gönülden kutluyorum. Allah iki yüzlülükten, münafıklıktan bu milleti korusun. Bu vesileyle programı düzenleyen emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımı gösterisini katılımcılar keyifle izlerken, şiir yarışması birincisi Songül Mara, ikinci Betül Çeçe ve üçüncü Gizem Öztekin sırayla kürsüye çıkarak şiirlerini okudu.

Öte yandan, program başında misafirlere gül ve kitap hediye edilirken, programın bitişiyle birlikte pilav ve ayran ikram edildi.
Kaynak: İHA