Minik Öğrencilerinden Devlet Hastanesine Ziyaret

Gümüşhane Nesrin Halit Halit Zarbun Anaokulu öğrencileri öğretmenleri Güllünaz Çiçek eşliğinde Gümüşhane Devlet Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi ziyaret etti.

Minik Öğrencilerinden Devlet Hastanesine Ziyaret

Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesini, sorumlu hemşire Zöhre Yıldırım eşliğinde gezen öğrenciler doktorlara merak ettikleri soruları sormayı da ihmal etmedi.

Minik öğrencilerin sorularını yanıtlayan Çocuk Doktoru Uzm.Dr. Fatma Hancı, hasta olmamaları için dikkat etmeleri gereken konular hakkında bilgi verdi.

El yıkama, diş fırçalama, tuvalet temizliği, el ve tırnak bakımı, saç bakımı ve mendil kullanımının hastalıklara karşı koruyucu önlem olduğunu ifade eden Dr. Hancı, çocukların iyi öğrenebilmeleri, etkinliklerde başarılı olmaları, vücut direncinin yüksek olması için düzenli uyku alması gerektiğini belirterek çocuklara kek ve meyve suyu dağıttı.

Ziyaret programında öğrenciler ayrıca Çocuk Gelişimci Nuriye Seda Kaya’yı da ziyaret etti. Kaya, öğrencilere sağlıklı olmaları ve sağlıklarına dikkat etmeleri konusunda bazı önerilerde bulunarak, “Terliyken soğuk su içmeyiniz, uyku saatinize, beslenmenize dikkat ediniz, yemek öğünlerinizi geçirmeyiniz, bol bol meyve ve sebze tüketiniz, özellikle yemeklerden önce ellerinizi yıkayınız, dişlerinizi en az günde iki kere fırçalayınız.” dedi.

Okul Müdürü Akif Köse ise “Çocuklarımız bu ülkenin geleceği, çocuklarımızın sağlıklı ve bilinçli bir nesil olarak yetişmesi için tüm gücümüzle çalışıyor ve onlara destek veriyoruz. Öğrencilerimizi bilinçlendirmek adına bu gezimizde bize yardımcı olan Uzman Çocuk Doktoru Fatma Hancı’ya, Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi sorumlu hemşiresi Zöhre Yıldırım’a ve Çocuk Gelişimci Nuriye Seda Kaya’ya teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA