Kutlu Doğum Etkinlikleri Panel İle Sona Erdi

Bartın’ın Kurucaşile ilçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında bir panel düzenledi.

Kutlu Doğum Etkinlikleri Panel İle Sona Erdi

Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Civelek, Amasra İlçe Müftüsü Durmuş Ali Çakır ve Kurucaşile Müftüsü Osman Zeki Yağcı’nın katıldığı ve Kurucaşile’de yapılan panel ile Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri sona erdi. Diyanet İşleri Başkanlığı Bartın İl ve Kurucaşile ilçe Müftülüğü’nün düzenlediği Kutlu Doğum Haftası etkinlilerinin son halkası Panel Kurucaşile’de yapıldı. Kurucaşile halkının yoğun ilgi gösterdiği panele Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Civelek, Amasra İlçe Müftüsü Durmuş Ali Çakır ve Kurucaşile Müftüsü Osman Zeki Yağcı katıldı.

Saygı Duruşu, İstiklal Marşı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ardından başlayan Panele Bartın’da ki resmi ve sivil kurum temsilcileri katıldığı programda Müftülük tasavvuf musiki korosu, Karaman Köy ilkokulu öğrencilerinin ilahileri ve hatim duası ile sona erdi. Panelde konuşan, Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Civelek, samimiyetin, inanç ve ibadetlerimizde olduğu kadar, insanlarla olan ilişkilerimizde bir ölçü olduğunu, bireylerin birbirlerine karşı samimi, içten ve gönülden davranması sayesinde sağlıklı ve manevi bakımdan güçlü bir toplum oluşturmanın mümkün olduğunu belirtti.

Dekan Civelek, her türlü ibadetin özünün samimiyet olduğunu, Samimi olanların yardımcısının Allah olduğunu ve Allahın samimi kullarına yakın olduğu ve onları daima amaçlarına ulaştırdığını belirtti.

Amasra İlçe Müftüsü Durmuş Ali Çakır, samimiyetin hadiste geçtiği üzere, Allaha, kitabına, elçisine Müslümanların idarecilerin ve bütün İslam toplumuna karşı olması gerektiğini söyledi.

İnsanın sözleri ve eylemleri arasında tutarsızlığa düşmesi gerektiğini vurgulayan, Ali Çakır, kişi başkasını aldatsa da, zamanla özgüvenini yitirmiş bir şahsiyete dönüşeceği belirtti.

Kurucaşile Müftüsü Osman Zeki Yağcı ise, samimiyetin zirve noktasını doğruluğun, içi ve dışı bir olmanın oluşturduğunu belirterek, bu konuda Hz. Peygamberimizin en güzel samimiyet örnekleri sunduğunu belirtti.

Kaynak: İHA