İzciler, Çanakkale'ye Uğurlandı

Malatya Öncü Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübü izcileri, Çanakkale'ye uğurlandı.

İzciler, Çanakkale'ye Uğurlandı

Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından düzenlenecek olan "Dedeceğim Ben Geldim Çanakkale Milli Bilinç" kampına katılacak olan 70 izci, Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin arkasında düzenlenen törenle Çanakkale'ye uğurlandı.

22-25 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan kampa katılacak olan izciler, 25 Nisan'da 57. Alayın yürüyerek, Conkbayırına savaşa gittiği 18. kilometrelik yolu yürüyerek, kampı noktalayacak.

Malatya Öncü Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Cengiz Uğur, Çanakkale'de Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından düzenlenecek olan "Dedeceğim Ben Geldim Çanakkale Milli Bilinç" kampına katılacaklarını söyledi.

Çanakkale'deki faaliyete 70 izciyle katılacaklarını ifade eden Uğur, "Kampımız 5 gün sürecek. 25 Nisan'da saat 04.00'da kalkıp, 57. Alayın bir çorba ve kızarmış ekmek yiyerek Conkbayırına doğru harekete geçtikleri güzergahı izcilerimiz ile birlikte sabah namazında kalkıp, yürüyeceğiz" dedi.

AK Parti Malatya Milletvekili Cemal Akın, Çanakkale'yi anlamak ve anlatmak gerektiğini vurgulayarak, "Çanakkale bizim için çok anlamlıdır. Çanakkale, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temellerinin atıldığı yerdir. Eğer orada ordularımız mağlup olsalardı, İstanbul işgal edilmiş olsaydı, daha sonraki gelişmeleri bu şekilde takip edemeyecektik. Malatyalı izci kardeşlerimiz, oradaki kardeşlerine, Çanakkale Muharebelerinin komutanının Malatyalı bir general olduğunu iftiharla söyleyecekler" şeklinde konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, Çanakkale'ye gidecek olan izcilere yaptığı konuşmada, şunları söyledi:
"Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimiz, pırıl pırıl yetişiyor. Çanakkale'de de, ülkemizi bize emanet eden atalarımızın veriş olduğu o mücadeleyi canlı bir şekilde göreceksiniz. Her ne kadar tarih kitaplardan okumuş olsak ya da öğretmenlerimizden dinlesek de, orada yerinde görmeniz ve anıları dinlemeniz, vatana bağlılığınızı daha da artıracaktır."
Yapılan konuşmaların ardından AK Parti Malatya Milletvekili Cemal Akın ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Çanakkale'ye gidecek olan izcilerin kafasına kına yaktı. Kına yakma törenini ardından izciler, Çanakkale'ye uğurlandı

Kaynak: İHA