Gölbaşı İlçesinde ‘gözyaşı Geceleri’ Etkinliği

Adıyaman’ın Gölbaşı Belediyesi’nin Kutlu Doğum Haftası kapsamında ‘Gözyaşı Geceleri’ etkinliği düzenlendi.

Gölbaşı İlçesinde ‘gözyaşı Geceleri’ Etkinliği

Büyük ilgi gören etkinliği Gözyaşı Sanat Merkezi sanatçısı Haşim Akten hem yönetti, hem de ekibiyle birlikte rol aldığı ‘Sevgi Padişahı’ adlı tiyatro oyununu sahneledilr. Gözyaşı Gecesinde, eski cahiliye dönemi, Peygamberimizin doğduğu an, peygamberlik dönemi, miraç, veda haccı, salavatlar ve karikatür krizi işlendi. Semazenlerin gösterisi ise izleyenleri mest etti.

Gölbaşı Düğün Salonunda yapılan programa Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, Balkar Beldesi Belediye Başkanı Orhan Orhan, Belören Beldesi Belediye Başkanı Mahmut Turan, İl Genel Meclis Üyesi Emrullah Kara ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Belediye Başkanı Yusuf Özdemir oyundan önce yaptığı konuşmada “Belediyecilik sadece fiziki faaliyetlerden ibaret değil bir takım kültürel faaliyetler de belediyecilik hizmetidir. Yani sosyal belediyecilik anlayışı da bizim için çok önemlidir. Bugün Gölbaşı Belediyesi ‘GÖLFEST’ geleneksel hale getirmiş, bunun dışında şiir akşamları, aşıklar şölenini geleneksel hale getirmiştir. Bugün de Gözyaşı Geceleri programının geleneksel hale geldiğini görüyoruz” dedi.

Gözyaşı Gecesinde konuşan sanatçı Haşim Atken ise, “15 asır önce insanlığın insanlığı kaybettiği bir dönemde, mazlumun sığınacak kapısı, tutunacak dalı bulamadığı günlerde, insanlığın yırtıcılıkla sırtlanları geçtiği bir zaman diliminde, kız çocuklarının diri diri gömüldüğü bir dönemde, bir güneşin sevgi padişahı olarak doğdu, insanlık Hz. Muhammet Mustafa (s.a.v.) ile yeniden hayat buldu. O canın dünyamıza teşrifinin 1435’nci yıldönümünü kutluyoruz. Milli birlik ve bütünlüğümüzün bozulmasına yönelik tüm girişimlerin karşısında dipdiri durmalıyız” dedi.

Başkan Özdemir, Haşim Akten ve ekibine teşekkür ederek çiçek buketi takdim etti.
Kaynak: İHA