Eğirdir Uluslararası Çocuk Şenliği

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Eğirdir Uluslararası Çocuk Şenliğine katılmak için 5 ülkeden 177 öğrenci Eğirdir'e geldi.

Eğirdir Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Eğirdir Uluslararası Çocuk Şenliği kapsamında Azerbaycan, Yakutistan, Bosna Hersek, Gürcistan ve Moldova'dan 177 öğrenci Eğirdir'e geldi.
Misafir öğrencileri için Eğirdir Nafiz Yürekli Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Otelinde tanışma ve kaynaşma programı düzenlendi.

Programa, Eğirdir Kaymakamı Yalçın Yılmaz, Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aydın ve çok sayıda davetli katıldı.

Öğrencilere cumhuriyet altını ve gül ürünleri gibi hediyeler verirken, misafir öğrenciler de ülkelerinden getirdikleri ürünleri hediye etti.
Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl yaptığı konuşmada, amaçlarının çocukların yeteneklerini sergilemelerine fırsat tanımak, çocuklarda yabancı dil farkındalığı oluşturmak, Türk kültürünü en iyi şekilde tanıtmak olduğunu belirterek, etkinliğin Eğirdir'in dünya barışına katkıda sağlayacağını kaydetti.

Kaynak: AA