Canlı yayında Hüseyin Yayman - Gürcan Dağdaş kavgası

Ankara Günlüğü programında Cumhurbaşkanlığı seçimini tartışan Eski Devlet Bakanı Gürcan Dağdaş ile Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hüseyin Yayman arasında gergin anlar yaşandı.

Canlı yayında Hüseyin Yayman - Gürcan Dağdaş kavgası
CNN Türk ekranlarında yayınlanan Ankara Günlüğü programında Cumhurbaşkanlığı seçimi masaya yatırıldı. Eski Devlet Bakanı Gürcan Dağdaş ile Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hüseyin Yayman arasında gergin anlar yaşandı.

Cumhurbaşkanlığı seçimi tartışmasını eleştiren Yayman, "Bu tartışma yeni bir tartışma değil. Maalesef bizim hafızamız; hem toplumsal hafıza hem bireysel hafıza eksik çalıştığı için bu yeni bir tartışma gibi algılanıyor. Tayyip Erdoğan'ın ihtirasları var, Köşk'e çıkmak istiyor. Zaten yüzde 50 oyu var adamı. Bu sistemde başbakan olarak kalması çok daha güçlü" yorumlarında bulundu.

Yayman'ın bu sözlerine alınan Dağdaş, "Hocam izin verin biz de gönlümüzden geçeni, aklımızdan geçeni, düşündüklerimizi söyleyelim" dedi.

"Estağfurullah ben size söylemedim" karşılığını veren Yayman'a Dağdaş, "Biz eksik düşünebiliriz. Netice itibariyle siz eksik düşünenleri de dinlemek durumundasınız. Ben Sayın Başbakan'ın gönlünden geçen böyle bir şey olduğunu söylediğimde bu benim görüşüm" diye çıkıştı.

Bunun üzerine Yaymani, "Ben size söylemedim" sözünü yineledi. Dağdaş da, "Genele konuştunuz. Sayın Başbakan ile ilgili benim ve benim gibi düşünen insanların bakışı budur. Sayın Başbakan Köşk'e çıkmak istiyor" şeklinde konuştu.

Buna karşılık Yayman, "İzin verin konuşayım. Benim için Başbakanlık makamı önemlidir" dedi.

"EDEPSİZLİK ETMEDİK"

Gürcan Dağdaş, Hüseyin Yayman'a, "Edepsiz bir laf etmedik ki hocam. Bizim Sayın Başbakan'ın makamına da, şahsına da edepsizliğimiz yok. Hocam telaşlanmayın. Biz ağzımızdan çıkan sözün nereye gittiğini bilecek kadar yaşamın bize öğrettiği şeyler var. Edepliyiz biz merak etmeyin" diye çıkıştı.

Yayman da, "Ben sizi kastetmiyorum Gürcan Bey. Ben bu tartışmanın teorik bir tartışma olması gerektiğini söylüyorum. Fikir hür, yorum serbest" karşılığını verdi. BEYAZ GAZETE