Bursa’da El Değmemiş Tarihi Eser Kalmayacak

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, il genelinde el değmemiş tarihi eser bırakmayacaklarını söyledi.

Bursa’da El Değmemiş Tarihi Eser Kalmayacak

Vali Münir Karaloğlu, Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, çalışmalar hakkında Bölge Müdürü Mürsel Sarı’dan brifing aldı. Bursa’nın tarihi eseri en çok illerden biri olduğuna dikkat çeken Karaloğlu, “Eleman sıkıntısı yüzünden işleriniz aksıyorsa eleman bulalım, ama mutlaka restorasyon işlerine hız verin” dedi.

Teknik kadronun yetersizliğine de işaret eden Vali Karaloğlu,“Tarihi eserlerin restorasyonu ve yenileme işlemleri geç kalıyor. Yaptığınız işlerin hızlanması için bir an evvel teknik kadronuzu güçlendirin. Teknik personel ihtiyacı için gereken yardımı yapacağım” diye konuştu.

Tarihi eser onarımının titizlik istediğinin altını çizen Karaloğlu, “Sizler sıradan bir iş yapmıyorsunuz, yaptığınız iş teknik ve özellikli bir iştir” diyerek, Emirsultan Camii ve türbesinin onarımına bir an önce başlanması talimatını verdi.

Bursa’da 1210 adet eser ve mülkü bünyesinde barındıran Vakıflar Bölge Müdürlüğü, 2013 yılında Bursa ve ilçelerinde 7 cami ve 1 imaretin restorasyonunu tamamlayarak bu eserleri hizmete açtı. 4 eserin restorasyonunu da ramazan ayında bitirmeyi planlıyor. 2104 yılında 45 adet tarihi eser projesi ihaleye çıkacak. Bölge Müdürlüğü, yetim çocuklara burs, özürlü vatandaşlara ise gıda yardımı yapıyor.
Kaynak: İHA