Avrupa’nın Kapısını Genç Birikim Derneği İle Araladılar

Muş’ta, 2013 yılında 100’ün üzerinde genci Avrupa’nın çeşitli ülkelerine gönderen Genç Birikim Derneği, 2014 yılında da gençleri yurt dışındaki çeşitli ülkelere göndermeye devam ediyor.

Avrupa’nın Kapısını Genç Birikim Derneği İle Araladılar

Genç Birikim Derneği, Avrupa Birliği’nin eğitim ve gençlik programları kapsamında gerçekleştirilen projelerle gençlerin yaygın öğrenme teknikleri ile kişisel gelişimine önemli ölçüde katkı sağlıyor. Gençler için gençlerle birlikte sağlıklı bir yaşam sloganı ile yola çıktıklarını belirten Genç Birikim Derneği Başkanı Salih Yüce, “Şu ana kadar birçok genci yaptığımız projelerle yurt dışındaki ve yurt içindeki çeşitli eğitim ve değişim programlarına gönderdik. 2013 yılında toplamda 100 genci Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde uyguladığımız projelere ücretsiz olarak gönderdik. 2014 yılı içerisinde de yine çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. İlk dört ay içerisinde 20 genci yurt dışındaki eğitim ve değişim programlarına gönderdik” dedi.

Yüce, projelerle Muşlu gençleri gerek yurt içi gerekse yurtdışı gezilerine götürmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Kısa bir süre önce Ermenistan’da eğitim programına katılan Rukiye Turan da, programın oldukça verimli olduğunu belirterek, “Bu eğitim programı bizler için çok iyi oldu. Eğitim programı süresince hem Ermenistan’ı görme hem de demokrasi konusundaki fikirlerimizi geliştirme fırsatı bulduk. Gençlerin demokratik süreçlere katılarak yönetimde söz sahibi olmasının ne derece önemli olduğunu bir daha anladık” diye konuştu.

Turan, derneğin diğer Avrupa ülkelerine de gençleri götürdüğünü vurgulayarak, “Romanya Brasov'da düzenlenen 'your past is your eurofuture' isimli gençlik değişim programı kapsamında çeşitli söyleşiler, atölye çalışmaları ve gezilere katıldık. Programın ilk günü, projenin öteki katılımcıları olan Portekizli ve Romanyalı ekiplerle çeşitli aktiviteler eşliğinde tanıştık ve ev sahibi kuruluş Brasov Metropolitan Agency (BMA) ziyaret ettik. Çeşitli atölye çalışmaları eşliğinde el sanatlarıyla ilgili farklı çalışmalar yaptık ve sonucunda güzel eserler edindik. UNESCO'nun dünya mirasları arasında gösterilen Prejmer Fortress ve Bran Castle (Dracula's Castle) gibi iki önemli yerin de aralarında bulunduğu çeşitli yerlere geziler yaptık. Katılımcı ülkelerin kültürlerini daha yakından tanıyabilmek adına çeşitli sunumlar, halk oyunları gösterileri ve kültürel günler düzenledik. Yapılan çeşitli organizasyonlarla hem Romanya'yı yakından tanıdık hem de çok eğlendik” dedi.

Son olarak Ermenistan’da düzenlenen “My club, my space” isimli değişim programına katılan Semra Demir ise, “Bu projede 10 farklı ülkeden gençlerle bir araya geldik. Program süresince kırsaldaki gençlerin eğitim ve iş yaşamına daha fazla katılması, yapılan yerel ve ulusal çalışmalarda daha aktif olması üzerine oturumlar gerçekleştirdik. Yine program süresince Ermenistan’daki gençlik merkezlerini ziyaret ettik” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA