Şehit Başçavuş Memleketine Uğurlandı

Çanakkale’nin Biga ilçesine bağlı Sarnıç köyünde şehit edilen iki astsubaydan Başçavuş Ömer Yanar(41), Biga’da düzenlenen törenin ardından memleketi Hatay’a uğurlandı.

Şehit Başçavuş Memleketine Uğurlandı

Dün, Bursa Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemlerin ardından görev yaptığı Biga ilçesine gönderilen ve evinin önünde mevlit okutulan şehit Başçavuş Ömer Yanar için bu sabah Biga Devlet Hastanesi bahçesinde tören yapıldı. Törene, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Biga Kaymakamı Fatih Genel, Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Ağrı, Garnizon Komutanı Sadri Boz, Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, İlçe Müftüsü Eyüp Baldemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Burhan Avlanır, silah arkadaşları, şehit Ömer Yanar’ın eşi Seçil Yanar ve çocukları, akrabaları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar ile Kaymakam Fatih Genel şehit Ömer Yanar’ın öğretmen eşi Seçil Yanar’a başsağlığı dileğinde bulundu. İlçe Müftüsü Eyüp Baldemir’in yaptırdığı duanın ardından şehit Astsubay Yanar’ın naaşı uçakla memleketi Hatay’a gönderilmek üzere uğurlandı.
Kaynak: İHA