Malazgirt'te Esnaf, Gün Yaparak Birbirine Destek Oluyor

Malazgirtli esnaflar, kadınların altın gününü örnek alarak kendi aralarında "Esnaf Günü" düzenlemeye başladı.

Ev kadınlarının aralarında düzenlediği altın gününden ilham alan Malazgirtli esnaflar, 4 yıl önce başlattıkları "Esnaf Günü"nü halen devam ettiriyor.
Üye sayısının 4 yılda 130'a çıktığı esnaf günü hakkında açıklama yapan Erhan Çakar, aralarında toplanan parayı, sırası gelen esnafa verdiklerini söyledi.

Çakar, 13 grupta 10 esnafla yapılan günün iş yeri sahiplerinin birçok ihtiyacını karşıladığına değinerek, "Her grupta 10 esnaf yer alırken, esnaflar bulundukları gruba göre her gün o kadar parayı bana veriyor. Toplanan paralar ise her ay sonunda kura ile bir esnafa veriliyor. Toplanan para hem zorunlu tasarrufa yönlendiriyor, hem de faizsiz kredi gibi esnafa can suyu oluyor" dedi.

En büyük korkularının bankadan aldıkları krediyi ödeyememek ve sicillerinin bozulması olduğunu belirten esnaflar ise yapılan gün sayesinde kendi bütçelerine uygun grup içinde yer alarak birbirlerine destek olduklarını ifade etti.

Esnaflar arasındaki bu dayanışmadan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Malazgirt Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nazım Yalçın ise organizasyonu başlatan Erhan Çakar'a palet verdi.
Kaynak: AA