Kur’an-ı Kerim Sevdalıları Ödüllerini Aldı

Türkiye genelinde bu yıl ikincisi düzenlenen Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları’nda Kastamonu’da dereceye girenlere ödülleri verildi.

Kur’an-ı Kerim Sevdalıları Ödüllerini Aldı

Halk Eğitim Merkezinde Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ile Kur’an’ın Anlamıyla Buluşmak (KAB) Platformu’nun Türkiye genelinde gerçekleştirdiği Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları’nın ikincisi olan “Kur’an-ı Kerim Meali Bilgi Yarışması”nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Ödül törenine Vali Erdoğan Bektaş, Eğitim Bir-Sen Başkanı Orhan Sancaktaroğlu, İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Hasan Yetişken ile çok sayıda davetli katıldı.

Toplumsal bilinç ve farkındalık oluşturulması amacıyla düzenlenen bilgi yarışması Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Kur’an-ı Kerim’i anlamak için insanların çaba harcamadığına dikkat çeken Kastamonu Eğitim Kültür ve Çevre Derneği Başkan Yardımcısı Muzaffer Küçükeskici, yüzde 99’u Müslüman olan Türkiye’de bir çocuğun Kur’an Kerim’i bilmesi için anne babanın üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

Kur’an Kerim’de Allah’ın kullarına seslendiğini ve insanlara nasıl yaşaması gerektiğini aktardığını belirten Küçükeskici, “Müslüman bir ülkede yaşıyoruz ama ne yazık ki Kur’an-ı Kerim’i anlamaya çalışmıyoruz. Kuran-ı Kerim-i okumanın ayrı bir sevabı ve güzelliği vardır. Ama asıl amacımız Kuran-ı Kerim’i anlamaktır. Bu farkındalığı oluşturmak için çıktığımız bu yolda, en büyük gayemiz amacımıza ulaşabilmektir” dedi.

Düzenlenen bilgi yarışmasına bir aylık süre içerisinde yaklaşık bin 500 kişinin katıldığını ifade eden Küçükeskici, Kastamonu cezaevinden ise sadece yarışmaya 71 kişinin başvuruda bulunduğunu kaydetti.

Kur’an-ı Kerim Meali Bilgi Yarışması Başkanı Abdurrahman Katılan ise, Kuran-ı Kerim’in önemine değinerek, Kuran-ı Kerim’deki ayetlerin buyurduğu şekilde yaşamanın daha anlamlı olacağını belirtti.

Katılan, “Ahir zamanda Kur’an Kerim’in nurlu yolunda Müslümanları buluşturduğu için Allah’a ne kadar şükür etsek azdır. Yüce Allah bizi büyük bir yaratılışla yarattı. Yeryüzünde 8 milyara yakın insan bulunuyor fakat hiçbiri de birbirine benzemiyor. Yüce Allah evreni 7 kat yaratmıştır. Yüce yaradan insanoğlunu en alt katta yaratmıştır. Allahü Teala bir ayetinde her katın aralığının 1. kat kadar olduğunu, en üst katta ise Allah’ın kürsüsünü yaratığını ifade ediyor. Kuranı Kerim Bilgi Yarışmasının düzenlenmesinin tek sebebi Kur’an-ı Kerim anlamak ve yaşamaktır. Yarışmayla Kur'an’ın hayatın her anında kullar için en önemli rehber olduğunu hatırlatmayı ve Kur'an'ı anlayarak okuma konusunda toplumun geniş kesimlerinde farkındalık oluşturmayı hedefledik” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kastamonu’nun il genelinde yaklaşık bin 500 kişinin başvuru yaptığı yarışmada A, B ve C kategorilerinde 30 yarışmacı birinci oldu. Kaybedenin olmadığı yarışmada, dereceye girenlere ödüllerini Vali Erdoğan Bektaş verdi.
Kaynak: İHA