Gümüşhane'de İlk Dikine Tarım Uygulaması Bağlarbaşında

Gümüşhane’nin bahçeleriyle meşhur Bağlarbaşı Mahallesinde ikamet eden ev hanımı Pervin Aşçıoğlu, televizyon ve internette gördüğü “dikine tarım” uygulamasını kendi mütevazi bahçesinde yaparak Gümüşhane’de bir ilki gerçekleştirdi.

Gümüşhane'de İlk Dikine Tarım Uygulaması Bağlarbaşında

Torunlarıyla birlikte sürekli bahçesiyle meşgul olan Aşçıoğlu, 40 yıldır yaşadığı evin bahçesinin bir bölümüne ektiği çileklerin daha güzel, daha lezzetli ve daha organik olması için dikine tarın yöntemini deneme amaçlı uygulamaya başladı.

Plastik boruları toprağa dikine saplayan Aşçıoğlu, içini doğal gübreli toprakla doldurduktan sonra borunun kenarlarının bazı bölümlerini keserek çilek dikimini gerçekleştirdi.

Uygulamayı ilk defa bu yıl ve geçtiğimiz hafta yaptığı kaydeden Aşçıoğlu, başarılı olduğunu ve çileklerin çiçek açtığını, birkaç hafta içerisinde de meyve vermesini beklediğini söyledi.

Torunlarıyla birlikte çileklerini sulayan Aşçıoğlu, hiçbir teknik destek almadan gerçekleştirdiği bu uygulamayı imkanı kıt, bahçesi yetersiz olan herkesin deneyebileceğini de sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA