Eğitimciler Selendi'de Toplandı

Türk Eğitim Sen İl İstişare Toplantısı Selendi Belediye kültür salonunda gerçekleştirildi.

Eğitimciler Selendi'de Toplandı
Toplantıya Türk Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Recep Varlıakman ile tüm ilçelerin temsilci ve üyeleri katıldı

Toplantının açılış konuşmasını Türk Eğitim Sen Selendi temsilcisi Şeref Koçyiğit yaptı. Koçyiğit, yetkiyi tekrar alma temennisinde bulunarak, Selendi’nin mesafe olarak uzak olduğunu düşünen sendikalı arkadaşlara, önemli olanın gönüllerden uzak olmamak olduğunu belirterek ev sahipliği yapmaktan onur duyduğunu söyledi.

Koçyiğit'in ardından söz alan Manisa Şube Başkanı Recep Varlıakman, geçen hafta Ankara’da yapılan genel merkezin açılışına katıldığını, binada misafirhane bulunduğunu, Ankara’ya yolu düşen sendika mensuplarının uygun fiyatlarla yeme içme ve yatma ihtiyaçlarını karşılayabileceğini söyledi

Konuşmanın ardından Toplantının gündem maddelerine geçildi. 1 Mart tarihinde yayınlanan MEB yasa tasarısına göre 2013-2014 eğitim öğretim yılı itibarıyla 4 yılını dolduran idarecilerin görevinin sona ereceği, bu yasadan 70-75 bin idarecinin etkileneceği ve 13 Haziran itibariyle görevlerinin biteceği söylendi. Manisa şube başkanı Recep Varlıakman bu durumun bir zalimlik, utanmazlık örneği olduğu öne sürdü.

Irk anlamında, mezhepsel anlamda sendikacılık yapmanın özürlü beyinlerin ürünü olduğunu söyleyen Varlıakman, "Bazı sendikada bize üye olun biz seni koruruz denildiğini duyuyoruz. Böyle söyleyenlere satılık olmadığınızı söyleyin" dedi

"Haksızlığa uğrayan her üyemizin arkasındayız" diyen Varlıakman, "Hukuki yollarla hakkınızı arayacağız, AYM’ye gidebilirsiniz. İç hukuk yolları tükendiğinde Avrupa İnsan hakları Mahkemesi’ne gidebilirsiniz. Yasaya göre 6 yıl sigortası yatmış dershane öğretmeni arkadaşlar sadece mülakatla MEB’e alınacak. 6 yıllık sigortasını dershaneye bırakacak. Bu tamamen saçmalık. Yaklaşık 350 bin öğretmen adayının atama beklerken dershane öğretmenlerinin sınavsız atanması adaletsizlik değil midir? Atanamayacağı için intihar eden öğretmen adaylarının vebalini kim ödeyecek? Avrupa’da 15 öğrenciye 1 öğretmen düşerken bizde 1 öğretmene 30 öğrenci düşüyor. Bu öğretmenlerin atanması halinde Avrupa standartlarını yakalayacağız. Avrupa’yı başı sıkışınca örnek gösterenler bunu niye görmüyor. Bir diğer konuda öğretmenliğe ilk kez atanacaklarla ilgili uygulama hakkında. Stajyer öğretmenlerin kadroya alınması konusunda adayken ceza almamış olmasının gerektiği, performansının yüksek olması gerekiyor. Aksi takdirde, 1 yıl sonunda görev yeri değiştiriliyor. 2 yıl sonunda yandaş olamayan öğretmen kapıya yönlendirilecek. Bu arkadaşları idarecinin insafına bırakmak insafsızlık değil midir? Müfettişlerle ilgili düzenlemede; bakanlık müfettişliği yok ediliyor. Bu müfettişler İl denetmenliğine indiriliyor. İnsanları zenginlikte değil fakirlikte eşitlediler. Okul Müdürü seçerken: Öğretmenlere sorulsun, Velilere sorulsun. Öğrencilere sorulsun, Muhtara sorulsun, Mülakat olmasın, olacaksa her sendikadan bir üye bulunsun. Seçim olsun, Sınav mutlaka olmalı, Görev süresi dolan idareciye tayin hakkı verilsin, İletişim becerileri dikkate alınsın, Hizmet puanı dikkate alınsın" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA