Derik'te Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Mardin'in Derik ilçesinde Kutlu Doğum Haftası düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Derik'te Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Derik Kaymakamlığı'nın desteklediği ve Derik Müftülüğü tarafından organize edilen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri 5 gün boyunca devam etti. Kızılay kan bağış kampanyası ile başlayan etkinliklerde şiir yarışması, Hz. Muhammed'in (S.A.V) hayatını anlatan slayt gösteri, Recep Arslan ve ilahi grubu, Derik müftülüğü ilahi korusu, İmam Hatip lisesi ilahi korusu, mevlit, sohbet ve şiir dinletilerinin ardından Tacarlar Camisi'nde mevlit okutuldu. Mevlit yemeğinin ikram edilmesinin ardından etkinlik çocuklara yönelik uçurtma şenliği ile son buldu. Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Derik İlçe Müftülüğü ve Kızılay işbirliği ile düzenlenen kan bağışı kampanyasına Derik Kaymakamı Ahmet Demirci, İlçe Müftüsü Yaşar Toker, kurum amirleri, din görevlileri ve vatandaşlar destek verdi. Kampanya, Kaymakam Ahmet Demirci'nin kan vermesiyle başladı.

Demirci, kan vermenin sağlık için faydalı olduğunu belirterek, "Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle müftülüğümüz ve Kızılay'a kan bağışı kampanyasını düzenledikleri için teşekkür ederim" dedi.

Derik Müftüsü Yaşar Toker, Kutlu Doğum Haftası programlarına katılan davetlilere gül hediye etti. Toker, sevmenin ilgi duymakla başladığını, iletişim kurmakla sürdüğünü, karşılıklı etkileşim ve uğruna her şeyini feda etmekle zirveye çıkacağını, canını vermekle son bulacağını söyledi.

Toker, "Tarihte Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) kadar sevilen bir başka insan yaşamamıştır. Tarih boyunca milletimiz, Hz. Muhammed (S.A.V.) ile derin bir iletişim kurmuş, ona olan sevgisini her alanda göstermiştir. Milletimiz, içinde Muhammed'in (S.A.V.) olmadığı sevgide hayrın olmadığı inancını taşır. İnsanımızın ırkı, inancı mezhebi düşüncesi ne olursa olsun, sevdiğine sevgisini hayatının her safhasında ve her alanında yaşayarak izhar ederler. İşte bunlardan biri de Hz. Peygamber sevgisidir" diye konuştu

Programların sonunda "Merhamet Peygamberi" konularında düzenlenen şiir yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi

Kaynak: İHA