Derbent’te Yağmur Duası ve Mısır'daki Müslümanlara Dua

Konya’nın Derbent ilçesinde, çiftçiler hem yağmur yağması, hem de Mısır’daki idamların durdurulması için dua etti.

Derbent’te Yağmur Duası ve Mısır'daki Müslümanlara Dua

Derbent Kaymakamlığı, İlçe Belediyesi ve Derbent Camileri Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nin işbirliği ile kent meydanında yağmur duası yapıldı. Derbent Merkez Camisi'nde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde okunan mevlid-i şerifin ardından kılınan öğlen namazına müteakip şehir meydanında toplanan vatandaşlar yağmur duası yaptı. Yağmur duasına Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, İlçe Emniyet Amiri Coşkun Erdem, AK Parti İlçe Başkanı Hamdi Kuyubaşı, kurum amirleri, çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.

Toplanan kalabalık, Mısır'da, hakkında idam kararı verilen 529 müslüman için de dua etti, idamların durdurulmasını istedi. Duaların ardından katılımcılara yemek ikram edildi.

Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, yurt genelinde olduğu gibi Derbent ilçesinde de çok büyük bir kuraklık sıkıntısının yaşandığını dile getirerek, yöredeki göletlerdeki su doluluk oranının da yüzde 25 seviyelerine indiğini söyledi.

Bu yüzden düzenlenen yağmur duasında çiftçilerin yağış için ellerini semaya kaldırdığını aktaran Acar, yağmur duasının yanısıra Mısır’daki 529 müslümana yapılan zulmü de yapılan dualarla protesto ettiklerini vurguladı. Acar, “Onları da dualarımız içine aldık. İnşallah Rabbim bu idamların durdurulmasını sağlar, durmazsa da zalimlerin hak ettiği dersi almasını diliyoruz” dedi.

Acar, yağmur duası sonrasında katılımcılara 2 bin 500 kişilik yemek ikram edildiğini de kaydetti.

Kaynak: İHA