Başkan Babaş’tan Hayvan Bakımevine Ziyaret

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Hayvan Bakımevini ziyaret etti.


Ziyarette Babaş, Hayvan Bakımevinde yürütülen çalışmalar hakkında Belediye Veteriner İşleri Müdürü Hatici Özbay’dan bilgiler aldı. Tahsin Babaş, barınağın kapasitesinin 250 adet hayvanı içerdiğini belirterek, bölgenin en iyi hayvan bakımevi olduğunu söyledi.

Hayvan Bakımevinin 508 bin liraya mal olduğunu ve iki bölümden oluştuğunu ifade eden Tahsin Babaş, “Bir kısmı köpekler içindir. Köpekler için olan bölümde müşahede köpek evi, yavrulu anneli köpek evi, hasta köpek evi, karantina köpek evi ayrıca normal köpek evi var. Ayrıca hayvanlar yiyecek hazırlama bölümü ve depolar var. İkinci kısımda kediler için bölümler var. Buranın yanını doğal yaşam alanı yapmayı planlıyoruz. Yani buraya gelen hayvanlar muayene kontrol ve kısırlaştırma yapıldıktan sonra doğal ortama bırakılacak. Geçici hayvan bakımevi için en uygun yer burası tespit edildi. Bu bölgede 147 bin 500 metrekare belediyemiz ait alan var. Buralarda düzenleme yapılacak. Hayvan yaşam merkezi oluşturulacak” diye konuştu.

Ayrıca şehrin çeşitli noktalarında sokak hayvanlarının beslenmesi için yerler oluşturulduğunu belirten Belediye Başkanı Babaş, şöyle konuştu: “Mülkiyeti Kastamonu Belediyesine ait 147 bin 936 metrekare alanın 5 bin 224 metrekare üzerinde kuruludur”
Belediye Veteriner İşleri Müdürü Hatice Özbay ise, “Sahipsiz sokak hayvanlarını toplayarak bunların gerekli tıbbi bakımlarını kayıt işlemlerini yapıyoruz. Kısırlaştırma işlemlerini yapıyoruz. Sahiplendirebildiğimiz hayvanları da sahiplendirmeye çalışıyoruz. Gerekli tedaviler aşılamalar yaptıktan sonra doğal yaşam alanlarına geri bırakıyoruz” dedi.

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) ve Doğayı Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) Kastamonu İl Temsilcisi Ayten Kökgöz, sokak hayvanları için yapılan çalışmalar nedeniyle Belediye Başkanı Tahsin Babaş’a ve belediye personeline teşekkür ederek, “Kimsesiz can dostlarımızın her zaman eksiklerini karşılayan, hiç bir desteğini esirgemeyen, sokak hayvanlarının yaşamlarını idame ettireceği, bakımevini kuran doğal yaşamını hazırlayan, hayvanlarla ilgili her türlü projeleri destekleyeceğini söyleyen Hayvansever Belediye Başkanımız Tahsin Babaş’a bizlere verdiği desteklerden ötürü teşekkür ediyoruz. Sayın Başkanımızın, Hayvan Bakımevine yaptığı ziyaret bizleri son derece mutlu etti. Hayvansever olarak başkanımıza çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

Daha sonra Belediye Başkanı Babaş, Hayvan Bakımevini gezerek, burada bulunan sokak hayvanları hakkında bilgi aldı.
Kaynak: İHA