Ak Parti İl Başkanı Reyhan’dan Seçim Açıklaması

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Süleyman Reyhan, Mahmudiye ilçesinde yapılan seçimlerin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından iptal edilerek 1 Haziran’da seçimlerin yeniden yapılması kararı alındığını söyledi.

Ak Parti İl Başkanı Reyhan’dan Seçim Açıklaması

Parti binasında düzenlediği basın toplantında konuşan Reyhan, Mahmudiye ilçesinde seçimlerin iptal edilmesine yönelik açıklamalarda bulundu. Mahmudiye ilçesi için yapılan seçim itirazı sonrasında ilk etapta 7 olan oy farkının 1’e inmiş olmasını hatırlatan Reyhan, sözlerine şöyle deva etti:
“İl seçim kuruluna yaptığımız itiraz neticesinde sadece 1027 nolu sandık üzerinde sayım işlemi yapılarak fark 2 olarak ilan edilmişti. Ancak sürecin en başından itibaren yasaya aykırı bir takım uygulamaların olduğunu ve sandıkta millet iradesinin yanlış tecelli ettiğini belirtmiştik. Nitekim parti genel merkezimiz YSK’ya tam kanunsuzluk itirazında bulunmuş ve YSK’nın yaptığı incelemeler sonucunda yasaya göre oy kullanamayacak olanların yerlerine oy kullanıldığı ve seçim günü yaşanan usulsüzlükler nedeniyle mahmudiye seçimlerinin yenilenmesi kararı alınmıştır.”
Görevinin başında olduğunu söyleyen Reyhan, “Aç tavuk kendini darı ambarında görürmüş. Seçimlerden sonda sahada kazandığımız seçimi sandıkta heba olmaması için uğraştık. Teşkilat olarak manşetlerle, köşe yazarlarının yazılarıyla gelmedik, bir yere de gitmeyiz. Görevimizin başındayız. Partimiz dedikodularla, partide hiçbir görevi olmayan, kendince birilerini çağıran, toplantılar yapan hiçbir şeyi parti disiplinimize uygun davranışlar olarak görmeyiz. Partim için ölürüm söyleyen arkadaşlarımızın ölmesini istemeyiz. Biz partimizin, yaşamasını, partimizi yaşatması için mücadele verecek hangi arkadaşımız varsa gelsin partide herkese verilecek görev vardır” diye konuştu.

Kaynak: İHA