Ak Parti Eskişehir İl Başkanı Reyhan Açıklaması

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Süleyman Reyhan, "Şehrimizin kaynakları hiçbir özelliği olmayan İç Anadolu Belediyeler Birliği'ne peşkeş çekilmesi AK Parti Grubu'nun dikkatli tavrıyla engellenmiştir" dedi.

Reyhan, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, yerel seçimlerin ardından düzenlenen ilk Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı'nda yaşanan gerginliğin sebebinin AK Parti olmadığını bildirdi.
Söz konusu durumun Büyükşehir Belediyesi Meclis tutanaklarında görülebileceğini ifade eden Reyhan, şöyle konuştu:
"Tutanaklarda görüldüğü üzere grubumuza 14 Nisan saat 17.00'de toplantı çağrısıyla 14 gündem maddesi tebliğ edilmiş. Saat 17.00'de toplandığımızda önümüze gündeme ilave edilecek maddeler başlığıyla 10 ilave gündem maddesi ile birlikte 24 gündem maddesi getirilmiştir. Grubumuzda bu gerekçeyle gündem maddelerinin müzakeresinde tutanağın 3'ünü sayfasında açıkça görüldüğü gibi söz alarak ve gerekçesini açıklayarak 14 maddenin müzakere edilebileceğini bunun dışındaki tüm maddelerin komisyonlara gönderilmesini teklif etmiş Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız tarafından kabul edilmiş ve onaylanmıştır. Meclis tutanağının 20'nci sayfasında görülebileceği üzere bu konuşma inkar edilmiş grubumuz başta Sayın Büyükerşen ve CHP Meclis üyeleri tarafından samimiyetsiz ve usulsüz davranmakla suçlamış. Yine bir gün sonra CHP İl Başkanı tarafından AK Parti grubu nezaketsiz, samimiyetsiz, bilgi ve belgeden yoksun, ciddiyetsiz bir şekilde eleştirilmiştir."

-"Kaynakların dikkatli ve verimli kullanılmasını sağlamak Meclis üyelerinin görevidir"

Reyhan, CHP'lileri başta il başkanları olmak üzere bilgiye, belgeye ve ciddiyete davet ettiğini vurguladı.
Gündem maddelerini "apar topar" kabul ettirme telaşlarının sebebinin bir gün sonra ortaya çıktığını anlatan Reyhan, şöyle devam etti:
"Komisyona havale edilen 12'nci madde olan İç Anadolu Belediyeler Birliği'ne üye seçilmesiyle ilgili hukuk müşavirliği yazısı komisyon incelemesi sonucu ideolojik amaçlı kurulmuş olan, her yıl 300 bin lira olmak üzere 5 yılda toplam bir milyon 500 lira aktarılmak istendiği tespit edilmiş. Şehrimizin kaynakları hiçbir özelliği olmayan İç Anadolu Belediyeler Birliği'ne peşkeş çekilmesi AK Parti Grubu'nun dikkatli tavrıyla engellenmiştir. Şehrimizin tüm kaynaklarını dikkatli ve verimli kullanılmasını sağlamak sadece AK Parti grubunun değil tüm Meclis üyelerinin asli görevidir."
Kaynak: AA