Abt Dizilerin Yıldızı Mehmet Özgür’e Emanet

Dizilerin aranılan oyuncusu Mehmet Özgür, Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ATB) Genel Sanat Yönetmenliği görevine getirildi.

Abt Dizilerin Yıldızı Mehmet Özgür’e Emanet
Mehmet Özgür, ABT’yi Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in de desteğiyle Kaş’tan Gazipaşa’ya bütün Antalya halkı ile buluşturacaklarını söyledi.


Suskunlar’ın İrfan’ı, Muhteşem Yüzyıl’ın Lütfü Paşası, Çalıkuşu’nun Seyfettin babası Tiyatro Oyuncusu Mehmet Özgür, ABT’nin Genel Sanat Yönetmenliği görevine getirildi.

Başarılı tiyatro oyuncusu Özgür, ABT oyuncular arasında yapılan seçimle Genel Sanat Yönetmeni seçildi. Özgür, tek aday olarak girdiği seçimler sonrasında, oyların tamamını aldı. Tiyatrocuları kendi sanat yönetmenlerini seçmeleri konusunda özgür bırakan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Mehmet Özgür’ün atamasını yaptı.

YENİ OYUN HAZIRLIKLARI BAŞLIYOR
ABT olarak yeni oyun hazırlıklarına başladıklarını belirten Mehmet Özgür, “Mevcut oyunlarda bir takım değişiklikler oldu. Yeni oyunlar için çalışmalara başladık. Bundan sonra tiyatro sahnesinde siyaset yapılmayacak. Tiyatro da iğneleme olabilir, ancak taraf olmadan iğneleme yapılabilir” dedi.

BÜTÜN ANTALYA TİYATRO İLE BULUŞACAK
ABT’nin bundan sonra bölge ve uluslararası tiyatro olması konusunda önemli çalışmalarının olacağına dikkat çeken Özgür, “Bütünşehir olmamızla birlikte tiyatroyu Antalya’nın bütün il sınırlarına taşıyacağız. Mobil tiyatro ile Kaş’tan Gazipaşa’ya kadar sezon oyunlarımızı bütün halkımız izleyecek. Dünya tiyatrolarını Antalya’da misafir ederek, vatandaşlarımıza farklı tiyatro kültürlerini tanıma imkanı sunacağız. Kent merkezinin farklı noktalarına sahne kurarak tiyatro yapacağız. Böylece kent merkezini canlandırıp esnafa da katkıda bulunmak istiyoruz” dedi.

GENÇ YETENEKLERİ KEŞFEDECEĞİZ
ABT Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür, yeni döneminde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İlyas Çopur’un da desteğiyle önemli çalışmalar yapacaklarına belirterek, “ABT’nin 21 yıldır başarıyla yaptığı Liselerarası Tiyatro Şenliği’ni geliştireceğiz. Bu şenliklerde genç yetenekleri keşfedeceğiz. Bu gençlerimize tiyatro eğitimi verme konusunda çalışmalarımız olacak. Ayrıca ‘Çocuk Tiyatrosu’ birimi kurarak İsmail Baha Sürelsan Konservatuarı Tiyatro bölümündeki öğrencilerimizi çocuk tiyatrosu biriminde görevlendirerek Antalyalı çocuklarımıza çocuk oyunları sergileyeceğiz. Böylece hem geleceğin tiyatro izleyicilerini yetiştirmiş hem de tiyatro bölümündeki öğrencilerimize pratik yapma imkanı vererek kendi oyuncularımızı yetiştirmiş olacağız” diye konuştu.

DİZİLERDE VE SİNEMADA ROL ALDI
44 yaşındaki Mehmet Özgür, 1988 yılından itibaren tiyatro sahnelerinde rol alıyor. 25 yıldır ABT kadrosunda bulunan evli ve bir çocuk babası olan Özgür’ün eşi ve kardeşi de tiyatro sanatçısı. Başarılı tiyatro oyuncusu Mehmet Özgür, Kollama’da Necip Amir, Suskunlarda Mafya babası İrfan, Muhteşem Yüzyıl’da Lütfü Paşa, Çalıkuşu’nda Seyfettin baba rolüyle tanınmış televizyon dizilerinde rol aldı. Özgür, Sözün Bittiği Yer, Mevsim Çiçek Açtı, Bana Bir Soygun Yaz, Tepenin Ardı ve Kum gibi sinema filmlerinde ABT’yi başarıyla temsil ederek, birçok ödül kazandı.
Kaynak: İHA