Türkiye'nin İlk Başörtülü Belediye Başkanlarından Hava Yıldırım Görevine Başladı

Türkiye'nin ilk başörtülü belediye başkanlarından avukat Hava Yıldırım, Güdül Belediye Başkanlığı görevine başladı.

Yıldırım, "Başörtüsü konusu normalleşti. Bu yüzden çok mutlu ve gururluyuz. Bir kadın olarak başarılarımla anılmak istiyorum" dedi.


Türkiye'nin ilk başörtülü belediye başkanlarından avukat Hava Yıldırım, Güdül Belediye Başkanlığı görevine başladı.

Yıldırım'ın göreve başlaması dolayısıyla kurban kesildi, kurban kanı Yıldırım'ın alnına sürüldü. Eski Belediye Başkanı Hüseyin Erdoğan, Yıldırım'ı makam odasında karşıladı. Erdoğan, burada yaptığı açıklamada, "30 Mart seçimleri yeniden dirilişin sebebi kanaatindeyiz. Bundan sonra çalışan arkadaşlarımızla beraber ilçemiz için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu görevi arkadaşımızın layıkıyla yapacağına inanıyor, başarılar diliyorum" dedi.

Yeni Başkan Yıldırım ise, "Bugüne kadar başkanımız çok güzel hizmetler verdi. Bundan sonra da tecrübelerinden yararlanacağız. Güdül'de çok daha iyi hizmetler yapacağız. Güdül'ün kabuğunu kıracağız. Allah'ın izniyle hep beraber Güdül'ü kalkındıracağız" diye konuştu.

Açıklaması sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Yıldırım, "Türkiye'nin ilk başörtülü belediye başkanlarından birisi olduğunun hatırlatılması üzerine, "Bu konuda çok gururluyum. Başörtüsü konusu normalleşti. Bu yüzden çok mutlu ve gururluyuz. Bir kadın olarak başarılarımla anılmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Yıldırım, eşinin çok anlayışlı biri olduğunu, kayınvalidesi ve görümcesinin çocuklara bakacağını ifade etti.

Güdül'ü turizme açacaklarına dikkati çeken Yıldırım, kadınların sosyal hayatta Güdül'de daha aktif olacağı mesajını verdi.

Yıldırım, Güdüllülerin tebriklerini kabul etti

Kaynak: İHA