Suriyeli Gençlerin Bıçaklı Kavgası

İzmir'de, Suriyeli iki grup arasında çıkan 1 kişinin öldüğü, 1 kişinin yaralandığı bıçaklı kavgayla ilgili 3'ü tutuklu 5 Suriyeli sanığın yargılanmasına başlandı.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki davaya, haklarında "kasten adam öldürme" ve "basit yaralama" suçlarından müebbet ve 3 yıl hapis cezası istenen tutuklu sanıklar Şiyar H, kardeşi Ferhad H. ile Muhammed A. ve avukatları katıldı.

Tercüman aracılığıyla ifade veren sanıklardan Şiyar A, 1 yıl önce ülkesindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye geldiğini söyledi.

Öleni ve yaralananı tanımadığını, olay günü işe gitmediğini, gelen bir telefonla olay mahalline vardığında 40-50 kişinin orada olduğunu belirten Şiyar A, öleni ve kardeşini bıçaklanmış ve ellerinde bıçak olduğu halde gördüğünü söyledi.

Sanık Muhammed A. ise olay anında elinde bıçak bulunmadığını ve kimseyi bıçaklamadığını savundu.
Sanık Ferhad H. ise iş çıkışı eve giderken olay mahallinde kavgayı gördüğünü, ölenin kardeşi ile Hasan isimli birinin kavga ettiğini gördüğünü, araya girerek ayırmak istediğini, bu sırada Demşah Kurdi'nin bıçakla kendisini yaraladığını, bıçağı elinden alarak Kurdi'ye vurduğunu, ancak Havin Kurdi'ye vurmadığını, ne öleni ne de Güneş isimli kızı tanımadığını anlattı.
Ölenin babası Aziz Kurdi, kendisinin Suriye'de oğullarının Türkiye'de yaşadığını, 11 kişinin örgüt kurup oğlunu öldürdüklerini, şikayetçi olduğunu ve sanıkların cezalandırılmalarını talep ettiğini bildirdi.
Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına ve 9 tanığın bir sonraki celse zorla getirilmesine karar verip duruşmayı erteledi.
Konak'ta 29 Kasım 2013'te iki grup arasında çıkan kavgada Havin Kurdi hayatını kaybetmiş, kardeşi Demşah Aziz Kurdi yaralanmış, gözaltına alınan 5 kişi tutuklanmıştı.
Kaynak: AA