Rizeli Sporcunun Şanssızlığı

Rize’de atletizm yarışmasında birinci olan sporcunun başına müsabakalar sırasında atılan 2 kiloluk disk çarpması sonucu genç sporcu ağır yaralandı.

Rizeli Sporcunun Şanssızlığı

Rize’de meydana gelen olayda Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen Okullararası Atletizm Turnuvası’nda istenmeyen bir kaza yaşandı. Turnuvada kros dalında 1. gelen Rize Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencisi Ayşenur Uygur (15) atletizm sahasında arkadaşı ile yürüdüğü sırada başka bir öğrencinin yarışmada fırlattığı 2 kilogramlık diskin başına çarpması sonucu ağır yaralandı. Alın kısmından yaralanan genç sporcunun kafa tasında kırılma meydana geldi. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan genç sporcu burada 2 saat süren bir ameliyat geçirdi.

Başarılı bir ameliyat geçiren Uygur, bugün diğer sporcu arkadaşları tarafından hastanede ziyaret edildi. Bir süre daha hastanede gözetin altında tutulacak olan Uygur yaptığı açıklamada, “Benim yarışmam sona ermişti. Pistin içerisinde arkadaş ile yürüyorduk. Ne olduğunu anlamadan bir anda yere yığıldım ”dedi.

Uygur’un yakınları, olayın bir kaza olduğunu ancak kaza yerinde ambulans ve sağlık ekipleri bulunmayışı ve diğer tedbirlerin alınmadığı için yetkililerden şikayetçi olacaklarını söylediler.

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mustafa Çelik ise yaptığı açıklamada, yaşanan olayın kendilerini de çok üzdüğünü belirterek konuyu araştırdıklarını ilgililerin ihmali varsa gereken işlemlerin yapılacağını söyledi.

Kaynak: İHA