(özel Haber) Akay Açıklaması

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, yolsuzluk iddiaları çerçevesinde yapılan operasyonların başarı kazanmada engel oluşturduğunu belirterek, “Seçim kampanyası süresince Sayın Yıldırım üstün bir performans gösterdi.

(özel Haber) Akay Açıklaması
Operasyonlar bizi olumsuz etkilese de yine de İzmir’deki oy oranımızı yüzde 29’dan yüzde 36’ya çıkardık” dedi.


AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’a yolsuzluk ve rüşvet iddiaları çerçevesinde saldırı yapıldığını belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, şöyle konuştu: “Başbakanımıza, bakanlarımıza operasyonlar ile saldırılar oldu. Seçim kampanyası süresince Sayın Binali Yıldırım üstün bir performans gösterdi. Çok verimli çalışmaları oldu, halktan gelen tepkiler de olumlu oldu. Ancak artık önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine bakacağız. İzmir’deki seçim sonuçları ile ilgili de kendimize göre müspet veya menfi sonuçlar çıkaracağız. İlçeler bazında nerede ne eksikliğimiz var, kazanabileceğimiz bazı ilçeleri neden alamadık, tüm bunları masaya yatıracağız.”

“AZ FARKLA KAYBETTİĞİMİZ İLÇELER İÇİN ÜZGÜNÜZ”
AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay, seçimlerde en zararlı çıkanın CHP olduğunu belirtti.

İzmir’de 6 ilçeyi almalarına karşın Bayındır, Aliağa, Bergama gibi ilçeleri az farkla kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Akay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün Bayındır’ı 121 oyla kaybettik. Az farkla kaybettiğimiz bu gibi ilçelerimiz için üzgünüz. Biraz daha gayret sarf edebilirdik. 30 ilçeyi kazanma hedefiyle giriyorsunuz sonuçta seçime. Rakibiniz de öyle. Biz birden 6’ya çıkardık bu seçimde, MHP iki ilçe. CHP’nin 29 belediyesi vardı. Bu seçimden en zararlı çıkan CHP’dir.”

“YOLSUZLUK İDDİALARI BAŞARIYA ENGEL OLDU”
İzmir’de, Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım gibi hükümetin en icracı bakanı ile seçimlerin yürütüldüğünü ifade eden Akay, 17 Aralık, 25 Aralık, 5 Ocak yolsuzluk ve rüşvet operasyon iddialarının seçimlerde başarı kazanmalarına engel olduğunu kaydetti.

İzmirlilerin takdirine saygı duyduklarını aktaran Akay, şöyle konuştu: “Operasyonlar bizi olumsuz etkilese de bizim yine de İzmir’deki oy oranımızı yüzde 29’dan yüzde 36’ya çıkardık. Bir tane belediyemiz vardı, 6 belediye aldık. Bizim için bir başarıdır.”

“SONUÇLARI MASAYA YATIRACAĞIZ”
Sandık dışında iktidarı arayanlara en güzel yanıtın sandıkta verildiğini ifade eden Başkan Akay, sözlerine şöyle devam etti: “Demokrasi sandıkta sonuçlanır. Baştan beri bunu savunduk. Nitekim partimizin ülke genelinde yüzde 46 oy alması partimize halkımızın teveccühünü gösterir. Bizi tökezletmek isteyenler birçok olumsuzluğu gündeme sokmak istedi.”
Akay, sonuçları masaya yatıracaklarını, kaybettikleri ve kazanma ihtimallerinin yüksek olduğu ilçelerle ilgili kapsamlı bir değerlendirme yapacaklarını belirtti.

Kaynak: İHA