Koşu Pistinde Kafasına Disk İsabet Etti

Rize'de lise öğrencisi, Okullararası Atletizm Turnuvasında kafasına disk isabet etmesi sonucu yaralandı.

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünce düzenlenen turnuvaya katılan Pazarspor bayan hentbol takımı sporcusu ve Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Ayşenur Uygur, koşuyu tamamlamasının ardından pistin kenarında beklemeye başladı.

Bu sırada Uygur'un kafasına, atılan bir disk isabet etti. Uygur, Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünün sağlık ekibi tarafından Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.
Ameliyat edilen Uygur'un sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mustafa Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her türlü tedbirin alınmasının ardından turnuvayı düzenlediklerini belirterek, "Sporcumuz Ayşenur Uygur, koşusunu tamamladıktan sonra pist kenarında beklerken maalesef talihsiz bir olay yaşandı. Başına disk isabet etmesi sonucu dört santimetrelik kesi ve kırık oluştu" dedi.

Çelik, ilk müdahalenin sağlık ekipleri tarafından yapıldığını ve daha sonra hastanede gerekli tedavinin sağlandığını vurgulayarak, "Yapılan tedavisi sonrası sporcumuz konuşuyor, beslenebiliyor. Tek tesellimiz öğrencinin sağlık durumunun iyi olması. Aile şikayetçi olmayı düşünmüyor. Tesis sorumlusu ve turnuva sorumlusunun ifadesinin ardından inceleme başlatıp başlatmayacağımıza karar vereceğiz" diye konuştu.

Kaynak: AA