Karısını Öldüren Zanlı Tutuklandı

Şiddetli geçimsizlik yüzünden boşanma davası açtığı eşi Selcan Milaslıoğlu’nu 30 mart yerel seçimlerinin yapıldığı günü çocuğunun gözü önünde öldüren katli zanlısı eş çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Karısını Öldüren Zanlı Tutuklandı

Pazar günü bir buçuk yaşındaki çocuğunu göstermek ve oy kullanmak için ayrı yaşadığı eşi Belcan Milaslıoğlu'nu çağırdıktan sonra bıçakla boğazını keserek öldüren katil zanlısı daha fazla kaçamadan polis tarafından yakalanmıştı. Fethiye Emniyet Müdürlüğü Asayiş bürosu ekipleri olayın ardından H.R. Milaslıoğlu’nu Fethiye ve köylerinde tam 12 yere operasyon düzenleyerek sıkı bir araştırmaya girişti. Daha fazla kaçamayacağını anlayan 32 yaşındaki H.R. Milaslıoğlu avukatını arayıp polisle birlikte Fethiye Cumhuriyet Savcılığına teslim oldu. Sıkı güvenlik önlemleri altında Fethiye Asayiş Büro Amiri Ali Can Birincioğlu ve avukat Aydın Tilkici ile birlikte Fethiye Adliyesine getirilen H.R. Milaslıoğlu daha sonra doktor raporu için Fethiye Devlet Hastanesine götürüldü. Hastane çevresinde çevik kuvvet ekipleri ve asayiş büro ekipleri gözetiminde sıkı güvenlik önlemleri altında sağlık raporunun alınmasının ardından H.R. Milaslıoğlu ifade için tekrar Cumhuriyet Savcılığına götürüldü. İfadesi alınan H.R. Milaslıoğlu tutuklanması talebi ile sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanarak Fethiye Kapalı Cezaevine konuldu.

CİNAYET NASIL GERÇEKLEŞMİŞTİ
İddiaya göre, olay geçtiğimiz Pazar günü sabah saat 09.30 sıralarında oldu. 3 yıl önce evlenen ancak şiddetli geçimsizlik nedeniyle yaklaşık 6 ay önce Fethiye aile mahkemesine boşanmak için başvuran Selcan Milaslıoğlu (30) ayrı yaşadığı eşi H.R. Milaslıoğlu’ndan (32) boşanamadı. Serbest Meslek Sahibi olduğu öğrenilen H.R. Milaslıoğlu’nun bir buçuk yaşındaki “Derin” isimli kızını eşine göstermek ve kendi ailesinin bakmakta olduğu ileri sürülmüştü. H.R. Milaslıoğlu’nun bir gün önce eşini telefonla arayıp aynı sandıkta oy kullanacaklarını ve kızını da getirip göstereceğini söyleyince Selcan Milaslıoğlu annesi Hayriye Gör’e oy kullanmaya gideceğini söyleyerek sabah erken saatte evden çıktı. Polisi arayıp eşi ile buluşmaya gideceğini de söyleyip koruma istemesine rağmen polislerin seçimde olması nedeniyle görevli verilmeyen genç kadın çocuğunu görebilmek ve oy kullanmak için Taşyaka Mahallesi Cumhuriyet İlköğretim okulundaki 1268 nolu sandıkta oyunu kullandıktan sonra eşi H.R. Milaslıoğlu ile karşılaştı. Bir süre beraber yürüdüğü iddia edilen çift Taşyaka Mahallesi 141. sokak üzerinde tartışmaya başlayınca H.R. Milaslıoğlu cebinden çıkardığı bıçağı eşinin boynuna sapladı. H.R. Milaslıoğlu olay yerinden kaçarken çevreden geçen vatandaşlar kanlar içindeki genç kadın için hemen 112 Acil ambulans tan yardım istedi.

Ağır yaralı olarak Lokman Hekim Esnaf Hastanesine kaldırılan Selcan Milaslıoğlu tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Fethiye Cumhuriyet Savcılığı ve Fethiye Emniyet Müdürlüğü asayiş bürosu ekipleri olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatırken cinayeti H.R Milaslıoğlu’nun işlediğini belirledi. Selcan Milaslıoğlu’nun cenazesi Muğla adli Tıp’taki geniş çaplı otopsinin ardından Fethiye Cami mahallesindeki evine getirilip daha sonra Çatalarık şehir mezarlığında kılınan cenaze namazının ardından aynı mezarlıkta toprağa verilmişti.

Kaynak: İHA