Yöresel Ürünler Festivali Kapılarını Açtı

Türkiye’nin el sanatı hediyelikleri ve damak tatlarının görücüye çıktığı Yöresel Ürünler Festivali başladı.

Yöresel Ürünler Festivali Kapılarını Açtı

Gençiz Fuarcılık tarafından Kültürpark Fuar Alanı'nda düzenlenen festivalde Türkiye'nin dört bir yanından el sanatı hediyelik eşyalar ve yöresel yemekler ziyaretçiyle buluşuyor. Festivalde Bitlis balından Maraş dondurmasına, Antakya künefesinden Manisa mesir macununa kadar pek çok farklı tat ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

"HERKES KENDİ YÖRELERİNİN ÜRÜNLERİNİ BURADA TATSIN"
Gençiz Fuarcılık Genel Müdürü Osman Gençer, geçen yıl ilk kez düzenledikleri festivale olan ilgiden memnun kaldıklarını ve festivali geleneksel hale getirdiklerini belirterek, “İzmir kozmopolit büyük bir kent. İzmir’de yaşıyoruz ama hepimiz farklı yerlerden geldik. Yörelerimizdeki ürünleri yörelerimizin kültürlerini yaşamak istiyoruz. Her zaman da kendi memleketlerimize gitmek nasip olmuyor. Biz de tüm yöresel tatları İzmirli’nin ayağına getirdik. Kendi halk oyunlarıyla kendi yörelerinin yemekleri ve hediyelik eşyalarıyla buluşturuyoruz. İnsanların bir nebze olsun yüzlerini gülümsetebilmek amaçlı bu organizasyonu düzenliyoruz” dedi.

Geçen yıl festivali 300 bin kişinin ziyaret ettiğini belirten Gençer, bu sene ilginin daha yoğun olacağını belirterek şöyle konuştu: “Tabi ki hedefleri büyüterek gidiyoruz. Bu sene zannedersem geçen yılı egale ederiz. İzmirlilere sesleniyorum. Kendi yörelerinin ürünlerini mutlaka gelip burada tatsın. Tatmakla kalmasınlar evlerine götürüp çevresindekilere de tattırsınlar.”

MESİR MACUNUNA İLGİ BÜYÜK
Manisa’nın mesir macunu ürünlerinin tanıtıldığı stant büyük ilgi gördü. Stant sorumlusu Zeynep Esin Ateş, 41 bitki ve baharatı tanıttıklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Lokumu, çayı, dünyada tek olan çikolatası, cezeryesi, karışık çeşnileri beğeniye sunuyoruz. Bugün ilk günü olmasına rağmen ilgi büyük. Çünkü, Ege Bölgesinde çok biliniyor ve şifa kaynağıdır. Bu hafta mesir haftası, herkes mesir macunu yesin. Pazar günü de Manisa’da mesir saçımı yapılacak. Yolları düşen herkesi bekliyoruz.”
27 Nisan’a kadar açık kalacak festival, her gün 10.00-21.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.
Kaynak: İHA