Yahyalı Belediyesi Kutlu Doğum Haftası'nı Etkinliklerle Kutladı

Yahyalı Belediyesi, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle günü ağaç dikme etkinliği düzenledi.

Yahyalı Belediyesi Kutlu Doğum Haftası'nı Etkinliklerle Kutladı

Yahyalı İlçe Kaymakamı Ziya Polat, Yahyalı belediye Başkanı Esat Öztürk, Yahyalı İlçe Müftüsü Ahmet İnciler, davetliler ve Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin katılımlarıyla gerçekleşen etkinlikte, 400 adet fidan Çiğilli mahallesinde oluşturulan Kutlu Doğum Haftası Hatıra Ormanı'nda toprakla buluşturuldu.

Etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Esat Öztürk, Kutlu Doğum Haftası vesilesiyle böyle güzel bir etkinlikte bulundukları için çok mutlu olduklarını, ağaç dikmeye önem verdiklerini ve belediyeye ait arazilerde ağaçlandırma çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

Dini açıdan ağaç dikmenin çok önemli olduğunu vurgulayarak, Peygamber Efendimizin, 'Kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı dikin' sözünü hatırlatan Öztürk, etkinliğe katılan öğrencilere de seslenerek, insanlar gibi her canlının da sevgi ile büyüdüğünü, diktikleri fidanları zaman zaman kontrol ederek onlara ilgi ve sevgi göstermelerini istedi. Öztürk, etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek, bundan sonraki dönemlerde ağaç dikme etkinliklerinin devam edeceğinin müjdesini verdi.

Yahyalı İlçe Müftüsü Ahmet İnciler'in yaptığı duanın ardından davetliler ve öğrenciler tarafından hatıra ormanına fidan dikimi yapıldı. Etkinlik Yahyalı Belediyesi'nin katılımcılara aşure ikramıyla sona erdi.

Ağaç dikme etkinliğinden sonra Yahyalı Belediyesi tarafından hazırlanan aşure paketleri, Başkan Esat Öztürk'ün de katılımıyla ilçe merkezinde dağıtıldı. Dağıtım sırasında esnafı ziyaret eden Esat Öztürk, Kutlu Doğum Haftasını ilçe halkıyla birlikte kutlamanın kendilerini çok mutlu ettiğini, bundan sonra da bu etkinliklerin devam edeceğini belirtti.

Kaynak: İHA