Oyun bağımlısı baba çocuğunu ölüme kurban etti

Güney Kore’de online oyun bağımlısı bir baba, 2 yaşındaki oğlunu aç ve bakımsız bırakarak öldürmek suçundan tutuklandı.

Oyun bağımlısı baba çocuğunu ölüme kurban etti
Çocuğunun cesedini bir ay boyunca evinde saklayan baba, daha sonra cesedi bir çantaya koyarak evden çıkardı ve çöpe attı.

Güney Kore'nin Daegu kentinde çöpte bir çocuk cesedinin bulunmasıyla bölge polisi soruşturma başlattı. Polis çocuğun kimliği belirlendikten sonra yaşadığı bölgede araştırma yaptı. Güvenlik kayıtlarını inceleyen polis 11 Nisan gününde çocuğun babasının elinde bir çantayla evinden çıktığını tespit etti.

İddiaya göre çocuğun babası 22 yaşındaki şüpheli Chung “League of Legends” adlı çok oyunculu online oyunu oynamak için 10 gün boyunca 2 yaşındaki oğlunu evde yalnız bırakarak ölüme terk etti. Geldiğinde ölmüş olan çocuğunun bedenini bir ay boyunca evde tutan Chung'ın sonra cesedi bir çantaya koyup evinin 1.5 km uzağındaki bir çöpe attı.

Polisin yaptığı açıklamada çocuğun annesinin Şubat ayı sonunda işsiz kocasını terk ederek şehirden uzakta bir fabrikaya çalışmaya gittiğini ve çalıştığı fabrikanın lojmanında kaldığı belirtildi.

Polis memuru Kwon Chang-yun yaptığı açıklamada “Eve önce üç gün sonra yedi gün boyunca gelmemiş. Oğlunu aç ve bakımsız bırakmış. Apartman sakinlerinin fark edeceğinden korkup çocuğun bedenini dışarıya atmış” dedi.

Chung, geçtiğimiz Pazar günü oğlunun bedeninin bulunmasıyla tutuklandı.