Manavgat'ta Trafik Polislerine İlk Yardım Eğitimi Verildi

Antalya'nın Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Büro Amirliğinde görevli polis memurlarına Manavgat Toplum Sağlığı Merkezi'nden Pratisyen Hekim Dr.Yıldırım Cengiz ve Ebe Güllü Aykut tarafından "İlk Yardım Eğitimi" verildi.

Manavgat'ta Trafik Polislerine İlk Yardım Eğitimi Verildi

Manavgat Toplum Sağlığı Merkezi'nden Pratisyen Hekim Dr.Yıldırım Cengiz, Trafik Tescil Denetleme Büro Amiri Komiser Yardımcısı Mustafa Onat'ın da hazır bulunduğu eğitimde kaza yerinde sağlık personeli gelene kadar bir ilaç, serum kullanmadan yapılan işlemleri "ilk yardım" olarak tanımladı

Dr.Yıldırım Cengiz, "Bir gaz zehirlenmesi olabilir. Soluk borusuna yabancı cisim kaçarak soluksuz kalan bir kişiye yardım olabilir. Bir boğulma olayında ilk yardım olabilir. Bir trafik kazasında ki kanamalı hastaya ilk yardım olabilir. Deri yoluyla, solunum yoluyla zehirlenmeler, yaban arısı, yılan, akrep gibi hayvanlar tarafından zehirlenmeler ve kırıklara ilk yardım olabilir. Bizim bölgemizde çok görülen boğulma, sıcak çarpması ve trafik kazalarında sağlık personeli gelinceye kadar ilk yapılacak temel konular hakkında İlçe Emniyet Müdürlüğü personeline bilgilendirme yaptık" diye konuştu.

Kaynak: İHA