Kütahya Seyitömer'de Sağduyu Çağrısı

Kütahya'nın Seyitömer beldesinde özel sektöre ait termik santralde çalışan 150 kişinin işten çıkarılmasıyla başlayan olaylar sonrası, santrale yakın çevre köy sakinleri Bozcahöyük köyünde toplanarak durum değerlendirmesi yaptı.

Kütahya Seyitömer'de Sağduyu Çağrısı

Seyitömer Belediye Başkanı Halil Öztürk, Bozcahöyük'te vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, bölücü terör örgütlerinin Seyitömer'deki olayları kendi çıkarları için istismar etmeye çalıştığını dile getirerek şöyle konuştu:
"Biz başta demokratik tepkimizi ortaya koymak istedik. İşten çıkarmayla ilgili tepki sonuçlandı fakat ağır bir faturayla sonuçlandı. Buna gerek yoktu. Bundan sonra bu devam ederse işletme, memleket, çalışanlar, herkes zarar görecek. Benden bilgi almadan harekete geçmeyin. Bu bizim demokratik tepkimizi, bölücü terör örgütlerini istismar ediyor. Bu oyuna gelmeyelim. Belediye veya muhtarlar dışında gelen, 'Toplanın-gelin' gibi çağrılarla harekete geçmeyin. Haklıyken haksız duruma düşmeyelim."
Yaklaşık 500 kişinin katıldığı değerlendirme toplantısı, olaysız şekilde sona erdi.

Önceki gün Çelikler AŞ firmasına ait iş yerinde 150 kişinin işten çıkarılmasıyla başlayan olaylarda işçiler firmaya ait 3 ayrı binayı ateşe verip 10'a yakın araca zarar vermişti. Çıkan olaylarda bir güvenlik görevlisi ve 3 işçi yaralanmıştı.
Kaynak: İHA