Kula’da Kutlu Doğum Haftası Kutlandı

Kula’da Kutlu Doğum Haftası, düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kula’da Kutlu Doğum Haftası Kutlandı

Kula’da Kutlu Doğum Haftası, düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kula Müftülüğü, her yıl 14- 20 Nisan tarihlerinde arasından kutlanan Kutlu Doğum Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenledi.

'Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet' temasıyla bu yıl düzenlenen kutlamalar kapsamında, Kula Kapalı Spor Salonu’nda program düzenlendi.

Düzenlenen programa Kula Kaymakamı Hakan Hakyemez,Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun,İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan,daire amirleri,okul müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Gökçeören Yukarı Camii İmamı Ali Şeker’in Kur'an-ı Kerim okuması ile başlayan programda Diyanet İşleri Başkanlığının hazırlamış olduğu ‘Din ve Samimiyet’ konulu slayt sunumu gerçekleştirildi.

Programda konuşan Kula İlçe Müftüsü Talat Özmet, “Hz. İsa’nın doğumundan 571 sene sonra; yoldan çıkmış, vahşetin ve azgınlığın arttığı dünyada insanlığın tekrar hak yoluna döndürülmesi için Hz. Peygamber teşrif etmiştir. O günden sonra alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz, bütün insanlığın kurtuluşu, huzuru ve saadeti için mücadelesini vermiştir. Ne mutlu insanlarız ki, o kutlu Peygamberin kutlu ümmetiyiz. Kula’nın güzel ve temiz insanlarını bu kutlu günde bu salonu hıncahınç doldurtan, sizlerin o büyük peygamber sevginizdir. Sizleri kutluyorum ve Kutlu Doğum Haftası'nın bütün Müslümanların tekrar kardeş olduğu, aralarındaki küskünlükleri ve kırgınlıkları unuttuğu bir huzur ve barış devri başlatmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” diye konuştu.

Kula İlçe Müftüsü Talat Özmet’in konuşmasının ardından katılımcılara Sarıgöz Yatılı Erkek Yurdu Öğrencileri çeşitli ilahiler söyledi.

Programda Ayrıca İlçe Müftülüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Hz.Muhammed (S.A.V)’in hayatı konulu kitap okuma yarışmasında derece giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Yarışmada birinci olan öğrenci, Kula Anadolu Öğretmen Lisesinden Hatice Uyanık İlçe müftülüğü tarafından Umre ödülü ile ödüllendirildi. Yarışmada ikinci olan öğrenci Kula Anadolu Öğretmen Lisesinden Murat Gezici’ye diz üstü bilgisayar, üçüncü olan öğrenci Kula Anadolu Öğretmen Lisesinden Nesibe Özman’a Cumhuriyet Altını,dördüncü olan öğrenci Kula Selim Sabahat Palanduz Anadolu Lisesinden Zehra Karagedik’e yarım altın,beşinci olan öğrenci Kula İmam Hatip Lisesinden Sümeyye Aktaş’a çeyrek altın hediyeleri ve yarışmadan derece giren diğer öğrencilere iste çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: İHA