'Karadeniz’in 1001 Rengi 101 Sanatçının Tuvalinde' Resim Sergisi Açıldı

Turizm haftası çerçevesinde Rize,Trabzon,Ordu ve Giresun'lu sanatçıları bir araya getiren "Karadeniz’in 1001 rengi 101 sanatçının tuvalinde" adlı sergi sanatseverlerle buluştu.

'Karadeniz’in 1001 Rengi 101 Sanatçının Tuvalinde' Resim Sergisi Açıldı

Giresun’da Can Akengin Sanat Galerisi’nde açılan sergiye Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ve Giresun Valisi Hasan Karahan’ın yanı sıra okul müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Serginin açılış konuşmasını yapan Giresun Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği Başkanı Elif Oktay Esen, “Trabzon Karadeniz Plastik Sanatlar Derneği Başkanı Mümin Candaş'a,Ordu Sanatevi Başkanı Orhan Zafer’ e, Rize sanatçıları topluluğu temsilcisi Mustafa Çavuş' a ve diğer illerden gelen sanatçı dostlarıma destekleri için teşekkür ediyorum. Dört ilimizde sanat derneklerine üye olan sanatçıların eserlerinin olduğu sergimiz üç gün boyunca açık kalacaktır. Daha sonra sergilerimiz Rize, Trabzon ve Ordu’daki sanatseverlerle buluşacaktır. Bu kapsamlı sergide amacımız bölgemizin sanatsal gücünü daha geniş bir yelpazede sunmak, iller arası diyalogu geliştirmek, sanat yoluyla ortak bir yaşam biçimi oluşturmak, hem şehrimize hem de bölgemize kültürel bir destek sağlamak, bunu büyüyen yükselen bir değer şeklinde gelecek nesillere aktarmak ve devam ettirmektir.” dedi.

Yapılan konuşmasının ardından sergisi açılışı yapılarak, sergi gezildi.
Kaynak: İHA