Kahta’da Hadis Okuma Sınavı Yapıldı

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde, ilçe merkezinde ve köylerde okuyan öğrencilere yönelik hadis kitabı okuma sınavı yapıldı.


Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İkbal Kültür Yardım Derneği tarafından, merkez ve köy okullarında okuyan ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik hadis kitabı okuma sınavı Kahta Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yapıldı.

Toplam 1721 öğrencinin başvuru yaptığı sınavda, daha önce başarılı olan ve ikinci sınava katılmaya hak kazanan 600 öğrenci ter döktü. Sınav yaklaşık 1.5 saat sürdü.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi yetkilisi Lütfü Başlı sınavla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu tür projeler, öğrencilerimizin zihinsel ve duyusal gelişimleri için hayati öneme sahiptir. Peygamber Efendimizin insanlara, hayata bakış açısını idrak edebilmek, Hz. Muhammed’in (sav) güzel ahlakını yaşamın temeline alıp hayatın her karesine onun hayat felsefesini yerleştirebilmek, hem bu dünya hem ahiret hayatı için önemli bir amaçtır.

Bunun yanında, Hz. Muhammed’in (sav) evrenselleşmiş değerlerini ve hayat felsefesini genç nesillere kavratabilmek, bu değerlerin öğrencilerde yerleşmesine katkıda bulunmak, Hz. Muhammed’in (sav) hayatını, dünya görüşünü, davranışını, güzel ahlakını yaşam felsefesi haline getirebilmek, Kur’an ahlakını ve peygamberimizin yaklaşımlarını hayatın içine çekip yaşamak, yaşatabilmek ve bununla özdeşleşebilmek maksadıyla bu güzel projemizi hayata geçirmiş bulunmaktayız.” dedi.

Sınav sonunda dereceye girecek öğrencilere bilgisayar ve altın ödülü verileceği öğrenildi.
Kaynak: İHA