İşler, Tiran’da Osmanlı Döneminden Kalan Tek Camiyi Ziyaret Etti

Resmi ziyarette bulunmak üzere Arnavutluk’a gelen Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler başkent Tiran’da Osmanlı döneminden kalan tek cami olan Ethem Bey Camisi’ni ziyaret etti.


Resmi temasları kapsamında sabah ilk olarak Arnavutluk Meclis Başkanı İlir Meta ile görüşen İşler, daha sonra ALSAR vakfının kurduğu yetimhaneyi ziyaret etti. Yetimhane ziyareti sonrası
Osmanlı döneminde yapılan Ethem Bey Camisi’ne gelen İşler, camiyi gezerek hakkında bilgi aldı. Gezi sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İşler, “Bildiğiniz gibi bu cami 19. Yüzyılın başında 1800’lerde ibadete açılmış bir cami. Ve hakikaten Tiran’da Osmanlı döneminden kalan tek cami. Sizin de gördüğünüz gibi mimarisi küçük olmasına rağmen çok süslemeli, işlemeli. Duvarlarında arkada da görülüyor caminin içerisinde de. Dolayısıyla farklı bir mimariyi yansıtmakta. Bunun bir benzerini ben daha önce Kalkandelen’de de gördüm. O da aynı bu ebatta bir camiydi. Tabi camide yıpranmalar söz konusu. Bundan dolayı da TİKA başkanlığı ile gerekli proje yaptırılıyor. İnşallah muhtemelen temmuz ayı gibi restorasyona alınacak bu cami” dedi.

Arnavutluk ziyareti kapsamında Arnavutluk Meclis Başkanı İlir Meta ile görüşen ve yetimhane ziyaret eden İşler, buradan Kruja kentine giderek TİKA tarafından restoresi tamamlanan Murat Bey Camisi’nin açılışını yapacak. İşler ayrıca, TİKA tarafından yapılan kreş ve Kruja Etnografya Müzesi’ni ziyaret edecek. Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler’e Arnavutluk ziyareti kapsamında TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam ve bir grup TBMM milletvekili de eşlik ediyor.
Kaynak: İHA